Αδύνατον να την ξαναπατήσει!

Με τον Αγροτικό Αστέρα της Πορτογαλίας, την παντελώς άσημη Αρούκα, κληρώθηκε ο Ολυμπιακός στη φάση των Play Off του Europa League, κάτι που καθιστά την πρόκρισή του στους ομίλους… παιχνιδάκι. Η υπερβολή του προλόγου μας έγκειται στη δυναμικότητα της αντιπάλου και στην ευρωπαϊκή της απειρία, αλλά αν ο Ολυμπιακός παρουσιάσει το πρόσωπο του Ισραήλ θα έχει πρόβλημα. Η λογική, ωστόσο, λέει πως είναι απίθανο να κάνει νέα γκέλα!

Η Αρούκα ιδρύθηκε το 1951 και από πάντα έπαιζε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Ξάφνου έκανε τη μεγάλη της υπέρβαση κι έφτασε στη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας το 2010, για να φωταγωγηθεί για τα καλά η κωμόπολη της επαρχίας του Οπόρτο το 2013 όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στην A’ κατηγορία της χώρας της. Πέρσι έκανε τη σούπερ χρονιά που την έφερε στην πέμπτη θέση και στην Ευρώπη, πίσω από την κλασική τετράδα Μπενφίκα, Πόρτο, Σπόρτινγκ και Μπράγκα

H Αρούκα στηρίζεται σε νεαρούς Πορτογάλους ποδοσφαιριστές και ένα τσούρμο Βραζιλιάνων και προφανώς αυτό το μίγμα έπιασε πέρσι για να οδηγηθεί σε μία τόσο υψηλή θέση στη βαθμολογία. Αγωνίζεται σε γηπεδάκι 5.000 θέσεων και ο πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής της είναι ο Αγκολέζος Ματέους, ενώ στην ομάδα αγωνίζεται και ο Ζοζέ Μανουέλ Βελάσκεζ που πέρασε από τον Παναθηναϊκό. Στον γ’ προκριματικό γύρο πέρασε την ολλανδική Χέρακλες με δύο ισοπαλίες, 0-0 στην Πορτογαλία και 1-1 στην Ολλανδία.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τους Πορτογάλους στις 18 Αυγούστου εκτός έδρας και η ρεβάνς του Φαλήρου είναι προγραμματισμένη για τις 25/8.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα