Τι είπε στο ΑΠΕ και τι δεν είπε στο Πρώτο Θέμα…

Η «Α» από την πρώτη στιγμή ανέδειξε όλες τις πτυχές της σχέσης Τσίπρα – Ιβάν – Καμμένου που μας έφτασαν όχι μόνο στη τροπολογία-δώρο της κυβέρνησης προς τον Ιβάν ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και στην επίθεση του Ρωσοέλληνα μεγιστάνα στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά.

Ρεπορτάζ: Σπύρος Παπαδάκης

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είχε σκοπό να μη σηκώσει το γάντι της μονομαχίας και απάντησε τόσο στον Ιβάν Σαββίδη όσο και στον Αλέξη Τσίπρα μέσω τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συνεντεύξεων. Στην τελευταία μάλιστα, χρονικά, συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμηνύει πως «το ποιος θα γίνει πρωθυπουργός στη χώρα δεν θα το αποφασίσει κανένας κ. Σαββίδης, θα το αποφασίσει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός».

Όπως επεσήμανε, «o κ. Σαββίδης έδωσε συνέντευξη υμνώντας τον κ. Τσίπρα και μιλώντας προσβλητικά για εμένα. Εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε ούτε παρεμβάσεις ούτε εκφοβισμούς… Οι επενδύσεις χρειάζονται κανόνες, και όλοι οι επενδυτές είναι ευπρόσδεκτοι αρκεί να τηρούν τον νόμο και να μη θεωρούν ότι πρέπει να αποκτήσουν έλεγχο των ΜΜΕ για να αποκτήσουν προστασία… Αυτός είναι ο ορισμός της διαπλοκής, είναι δημόσια ομολογία διαπλοκής. Όταν κάποιος αγοράζει επιχείρηση ξέρει τι αγοράζει, όπως αποδείχθηκε και από δημοσιεύματα για τη ΣΕΚΑΠ… Αυτά ρυθμίζονται πριν, όχι εκ των υστέρων», διευκρίνισε.

«Δεν μπορούν να γίνονται», πρόσθεσε δε ο κ. Μητσοτάκης, «χαριστικές ρυθμίσεις με ξεκάθαρο πολιτικό αντάλλαγμα για να εξυπηρετούν την επόμενη μέρα την κυβέρνηση, κι αυτό είναι το γραμμάτιο που πληρώνει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας».

Βλέποντας προφανώς ότι επικοινωνιακά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κατατροπώσει τον Ιβάν Σαββίδη και με τη διαδικασία αγοραπωλησίας τού «Πήγασος» σε εκκρεμότητα, η πλευρά του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ θέλησε να ρίξει τους τόνους και με μια συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, που του έδωσε απλόχερα βήμα, προσπάθησε να δικαιολογήσει τόσο την επίθεση εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της ΝΔ όσο και τη χαριστική,  για την εταιρεία του, τροπολογία.

«Ως πολίτης έχω το δικαίωμα να διατυπώνω τη δική μου πολιτική άποψη», απαντά ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, με την αποκλειστική του συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε όσους τον επέκριναν για τη συνέντευξή του στο “Πρώτο Θέμα”.

Αλήθεια όμως πόσοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να δίνουν συνεντεύξεις όποτε θέλουν και πόσοι πολίτες είναι ιδιοκτήτες μιας εκ των τεσσάρων λαοφιλέστερων ομάδων της χώρας; Και τι είπε σε αυτούς; Ο Ιβάν Σαββίδης τους είπε «ψηφίστε Τσίπρα διότι ο Μητσοτάκης δεν μπορεί»… Πιστεύει κανείς ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα επηρεαστούν;

Κατά τα λοιπά, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδης, ξεκαθαρίζει τη στάση του στα δημόσια πράγματα της χώρας, υπερασπίζεται τον εαυτό του από επιθέσεις που δέχεται, με εκφράσεις όπως “Ρώσος” ή “ξένος” και “ολιγάρχης”, και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν έχει καμιά επιθυμία να ασχοληθεί με την πολιτική.

Όσον αφορά στην τροπολογία που του χάρισε 38 εκατομμύρια ευρώ, ο κ. Σαββίδης μιλάει για τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Αφήνει να εννοηθεί ότι οι κυβερνήσεις έτσι πρέπει να πράττουν και να βοηθούν τις επιχειρήσεις. Και μπορεί να έχει δίκιο. Ωστόσο, καλό είναι οι συνεργάτες του να τον ενημερώσουν πόσες επιχειρήσεις έχουν κλείσει στην Ελλάδα επειδή εφαρμόστηκε ο νόμος και επειδή κανείς από τους επιχειρηματίες που έπρεπε να πληρώσουν πρόστιμα, και δεν τα κατάφεραν, δεν είχαν «φίλο» τον πρωθυπουργό της χώρας…

Τι είπε στο ΑΠΕ ο Ιβάν…

ΕΡ: Κύριε Σαββίδη, η δήλωσή σας ότι “ο κ. Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός” προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και κορυφαία στελέχη του κόμματος. Πώς το λέτε αυτό, τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία;

ΑΠ: Αναμφισβήτητα προβλέπω και εκφράζω δημόσια την άποψή μου, μέσω ανάλυσης συγκεκριμένων γεγονότων. Δεν βλέπω ξεκάθαρες προϋποθέσεις έτσι ώστε, το αμέσως προσεχές διάστημα, η Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα δεξιών αντιλήψεων, στην υλοποίηση των οποίων δεν συμβάλλει, να έχει επιτυχία.

ΕΡ: Τι εννοείτε με αυτό;

ΑΠ: Υποθέτω πως για την επιτυχία αυτού του κόμματος -συνεπώς και του αρχηγού του να γίνει πρωθυπουργός- είναι απαραίτητο να βελτιώνει ενεργητικά το επενδυτικό κλίμα, να συμβάλλει στην εξάλειψη νομοθετικών εμποδίων και να σχηματίζει θετικές προϋποθέσεις για την διεξαγωγή της επιχειρηματικότητας.

ΕΡ: Ορισμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας λένε πως δεν αντιλαμβάνεστε τη Δημοκρατία και τους θεσμούς. Πώς το σχολιάζετε;

ΑΠ: Πιστέψτε με, εγώ συμμερίζομαι βαθιά την έννοια της Δημοκρατίας και είμαι πεπεισμένος πως στη Δημοκρατία υπάρχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Τις δικές μου υποχρεώσεις τις εκπληρώνω ποιοτικά και ως πολίτης έχω το δικαίωμα να διατυπώνω τη δική μου πολιτική άποψη, μεταξύ άλλων.

Είμαι σίγουρος ότι είναι μακράν μη δημοκρατικό, την περίοδο αύξησης της ξενοφοβίας και της ενεργοποίησης των αναγκαστικών μεταναστευτικών διαδικασιών, το να σε κατηγορούν με την ιδιότητα του “ξένου”, του “Ρώσου” ή ακόμη και του “ολιγάρχη”…

Ναι, όλοι εμείς, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και σε διαφορετικές περιόδους, είμαστε απόγονοι μεταναστών. Και το δημοκρατικό θα ήταν να εκδηλώνουμε τα στοιχεία της φιλοξενίας και του σεβασμού.

ΕΡ: Τελικά σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε με την πολιτική;

ΑΠ: Δεν έχω την παραμικρή τέτοια επιθυμία και δεν θα σταματήσω να το λέω, μέχρι να σταματήσουν να με ρωτούν!

Δύο συνεντεύξεις… σε μισή βδομάδα!!!

Ο Ιβάν έδωσε δύο συνεντεύξεις… κόντρα ρόλο.

Έδωσε μία συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα για να τα “χώσει” στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ και μετά τις αντιδράσεις έδωσε μια άλλη, στο ΑΠΕ, που με μια γρήγορη προσεκική ματιά, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι κάνει βηματάκια προς τα πίσω… Εξάλλου, εκτός από αυτούς που τα έκαναν γης μαδιάμ στον Βόλο, υπάρχουν και οι άλλοι… υπάρχουν και οι ΠΑΟΚτζήδες που έβγαλαν τον Θοδωρή Ζαγοράκη ευρωβουλευτή. Υπάρχουν και οι ΠΑΟΚτζήδες που ψηφίζουν Τζιτζικώστα, Γκιουλέκα, Ράπτη κ.ά., και ασφαλώς υπάρχουν και οι ΠΑΟΚτζήδες που είναι “καραμανλικοί”, “σαμαρικοί” και πάει λέγοντας…

Ο Ιβάν λοιπόν έδωσε δύο συνεντεύξεις! Μία στο ΑΠΕ που είπε όσα έπρεπε να πει και μία στο “Πρώτο Θέμα” που “είπε” περισσότερα με αυτά που… “ξέχασε” να πει και πολύ λιγότερα με αυτά που θυμήθηκε ή που τον συνέφεραν να πει…

Τι δεν είπε ο Ιβάν…

Επί 3,5 ώρες ο Ιβάν Σαββίδης μιλούσε στον αρχισυντάκτη του «Πρώτου Θέματος», προσπαθώντας να πείσει τους αναγνώστες ότι ο Αλέξης Τσίπρας τού θυμίζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι δεν έχει καμία ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός, προφανώς επειδή είτε έχει ο ίδιος την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και είναι προφήτης, είτε διότι γνωρίζει πώς θα συμπεριφερθεί το εκλογικό σώμα στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και εάν γίνουν.

Εκτός εάν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μεγαλοεπενδυτής, όπως έχει υποστηρίξει στο παρελθόν, γνωρίζει κάτι περί… κατάργησης εκλογών. Ή απλά είναι επηρεασμένος από τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στη χώρα που μεγάλωσε και στην οποία κάποιοι υποψήφιοι έπαιρναν σταλινικά ποσοστά.

Και βέβαια η συνέντευξη του κ. Ιβάν Σαββίδη προκάλεσε πάταγο, καθώς με βάση τα λεγόμενά του, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ είναι ο μεγαλύτερος αρωγός της κυβέρνησης, κάτι που έτσι κι αλλιώς το γνωρίζαμε με τη στάση του στον περιβόητο διαγωνισμό που έστησε ο Νίκος Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες που κατέπεσε στο ΣτΕ. Ο ίδιος εξάλλου είχε παραδεχθεί με δηλώσεις του τον ρόλο του λαγού, προκειμένου το κράτος να κερδίσει περισσότερα χρήματα.

Βέβαια, όπως αποδεικνύεται, ο κ. Σαββίδης μόνο αλτρουιστής, ή καλός πατριώτης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Κι αυτό διότι ας μη λησμονούμε ότι με τροπολογία της κυβέρνησης Τσίπρα (το 2015) απαλείφθηκαν όλες οι προσαυξήσεις για τα οφειλόμενα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο κ. Σαββίδης, περιχαρής τότε, πήγε στην εφορία και κατέθεσε αυτοπροσώπως την επιταγή των 10.000.000 ευρώ για να καθαρίσει ο ΠΑΟΚ. Δεν μπορούμε να θυμηθούμε άλλη ΠΑΕ πλην του ΠΑΟΚ, όπου υπήρξε κυβερνητική τροπολογία. Τώρα με νέα τροπολογία, την οποία μάλιστα υποστήριξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη Βουλή, ως ιδιοκτήτης της ΣΕΚΑΠ δεν θα πληρώσει ούτε σεντς από το πρόστιμο των 38 εκατ. ευρώ για το λαθρεμπόριο τσιγάρων. Οπότε, ήταν απόλυτα φυσιολογικό ο μίστερ Ιβάν να δώσει τα ρέστα του, ενδιάμεσα των δύο χαριστικών τροπολογιών, στον διαγωνισμό-παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Σαββίδης στη συνέντευξή του είπε πολλά και σίγουρα εντυπωσίασε τους φιλοκυβερνητικούς αναγνώστες, ενώ εκνεύρισε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και τους λογικά σκεπτόμενους πολίτες.

Εμείς, διαβάζοντας τη συνέντευξη των 8.500 λέξεων του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δεν θα τη χαρακτηρίσουμε παραληρηματική. Θα ήταν τουλάχιστον απρεπές. Απλά διαπιστώσαμε σωρεία ανακριβειών. Κι επειδή όπως και ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν μιλάει καλά ελληνικά, πολύ πιθανό να μην του τα έχουν εξηγήσει καλά οι συνεργάτες του. Γι’ αυτό και απλά θα αντιπαραθέσουμε τις ανακρίβειες Σαββίδη με τι πραγματικά ισχύει. Αναμφίβολα δύσκολο το έργο μας, καθώς οι αντιφάσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Ας ξεκινήσουμε:

  1. Είπε ο κ. Σαββίδης ότι «πρέπει οι Έλληνες να κρατηθούν από τον πρωθυπουργό, διότι είναι η προϋπόθεση επιτυχίας για το μέλλον. Σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος με τη στάση του διώχνει τους επενδυτές».

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ: Προφανώς ο κ. Σαββίδης αγνοεί πως στην Ελλάδα επί ημερών Τσίπρα από τον Ιούνιο του 2015 ισχύουν capital controls. Και σαν μεγαλοεπενδυτής θα πρέπει να γνωρίζει ότι σε όποια χώρα ισχύουν περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων οι επενδυτές αποφεύγουν να ρισκάρουν. Διότι και οι επενδύσεις είναι ρίσκο.

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ: Ότι η κυβέρνηση που… αγαπάει τις επενδύσεις αναγκάστηκε να ψηφίσει την αποκρατικοποίηση του Ελληνικού ως προαπαιτούμενο της 1ης αξιολόγησης του μνημονίου Τσίπρα. Κι από τότε οι υπουργοί που ψήφισαν υπέρ της αποκρατικοποίησης, διαγωνίζονται για το ποιος θα βάλει τις πιο πολλές τρικλοποδιές στην επένδυση. Μέχρι και αρχαία ανακάλυψαν, ενώ αίφνης ξύπνησε και ο… δασάρχης, ο οποίος κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου εδώ και πενήντα περίπου χρόνια. Προφανώς θα μας ενδιέφερε να ακούσουμε τη γνώμη του και για την τελευταία τρικλοποδιά που επεχείρησε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, η οποία το πρωί της Πέμπτης ανακάλυψε ότι υπάρχουν διατηρητέα κτίρια στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπως είναι ο πύργος ελέγχου. Βέβαια, μετά την κατακραυγή, λίγες ώρες αργότερα η υπουργός πήρε πίσω την απόφαση προκαλώντας τον γέλωτα ακόμη και στις πέτρες. Μας κάνει εντύπωση πώς η κα Υπουργός δεν έκρινε και το υδραγωγείο, που είναι σήμα κατατεθέν του Ελληνικού και είναι σημείο αναφοράς για τα διερχόμενα αυτοκίνητα επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης. Εκτός εάν οι ειδήμονες του υπουργείου εκνευρίστηκαν που ένας ζωγράφος του δρόμου σκαρφάλωσε στο υδραγωγείο, ζωγράφισε έναν τεράστιο φαλλό και τον υπέγραψε ως «DIKASO».

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ο κ. Σαββίδης ότι ο νυν υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, έκανε τιτάνιο αγώνα ως υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος για να ματαιώσει την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική. Το εντυπωσιακό είναι πως ο κ. Σκουρλέτης έγραψε πολλάκις στα παλαιότερα των υποδημάτων του αποφάσεις του ΣτΕ υπέρ των επενδυτών και κατά των υπουργικών του αποφάσεων. Επίσης ο κ. Σαββίδης δεν έμαθε για τις πορείες των εργαζομένων στα ορυχεία χρυσού στη Χαλκιδική στο κέντρο της Αθήνας. Προφανώς έχει μάθει στη Ρωσία ότι οι υπουργικές αποφάσεις είναι πιο σημαντικές από τις δικαστικές αποφάσεις. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας μέλος είναι και η Ελλάδα από το 1980, οι δικαστικές αποφάσεις είναι πιο ισχυρές από τις υπουργικές αποφάσεις.

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ο κ. Σαββίδης ότι στην υπόθεση της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να ακολουθήσει τον δρόμο του Σαμαρά, διότι η χώρα είχε ανάγκη από το ζεστό παραδάκι των Γερμανών. Βέβαια, η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με αστεία επιχειρήματα (περί βελτίωσης των όρων της σύμβασης) δεν μπορεί προς το παρόν να αποτιμηθεί.

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ο κ. Σαββίδης πως όταν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε κλείσει συμφωνία για πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αντί 300 εκατομμυρίων ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανέβει στα κάγκελα μιλώντας για ξεπούλημα των ελληνικών σιδηροδρόμων. Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση που… λατρεύει τις επενδύσεις πούλησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το ιλιγγιώδες ποσό των 45 εκατ. Με βάση τη λογική των κ.κ. Τσίπρα και Σαββίδη, τα 300 εκατ. είναι ξεπούλημα, ενώ τα 45 εκατ. είναι επωφελής αποκρατικοποίηση. «Και κλάμα η κυρία» που λέει κι ένας διαπρεπής Πόντιος καλλιτέχνης, ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, ο κατά κόσμον Χάρρυ Κλυνν.

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ο κ. Σαββίδης ότι την ημέρα που οι εκπρόσωποι της COSCO ήταν με τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα στο Μαξίμου, για να πανηγυρίσουν όλοι μαζί την παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά στους Κινέζους, ο αρμόδιος υπουργός Θοδωρής Δρίτσας προσπαθούσε να περάσει τροπολογία στη Βουλή, προκειμένου να αποτρέψει την αποκρατικοποίηση; Φυσικά και κανένας δεν τον έχει ενημερώσει ότι πολλοί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκτισαν καριέρα ως βουλευτές με το να πρωτοστατούν σε κινητοποιήσεις για να διώξουν τους Κινέζους από τον ΟΛΠ.

  1. Είπε ο κ. Σαββίδης στη συνέντευξη ότι «στη δημοκρατική Ελλάδα ενδεχομένως έχουν μπερδευτεί οι έννοιες της Δημοκρατίας και της Αναρχίας».

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ο κ. Σαββίδης ότι ο σημερινός πρωθυπουργός πρωτοστάτησε για να καταλυθεί το κράτος την εποχή του πρώτου μνημονίου επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου; Προφανώς κανείς εκ των συνεργατών του δεν τον έχει ενημερώσει πως ο φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μαζί με τον Γιώργο Κατρούγκαλο είχαν στήσει τραπεζάκια στην πλατεία Συντάγματος για να εξηγούν στον κόσμο ότι έχουν τις μαγικές λύσεις για να φάμε με χρυσά κουτάλια. Βέβαια, επτά χρόνια αργότερα οι ίδιοι «φωστήρες» μαζί με την Αχτσιόγλου (άλλη μία θαμώνας της προεδρικής σουίτας στην Τούμπα) συμφώνησαν και 4ο μνημόνιο χωρίς να υπάρξει απολύτως καμία χρηματοδότηση. Προφανώς το 2010 ο κ. Σαββίδης είχε άλλες ασχολίες και θεωρούσε ότι δεν επικρατούσε αναρχία στους δρόμους από τους σημερινούς βολεμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ψηφίζουν τα πάντα με το σκεπτικό να πίπτει ο παχυλός μισθός και να δηλώνουν ότι κλαίνε.

Πιθανόν ο κ. Σαββίδης να έχει ως πρότυπο τον πρόεδρο μιας χώρας που κλείνει στη φυλακή τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, ή να φυλακίζει μουσικό συγκρότημα επειδή κάνει κριτική με σκληρό τρόπο σε πολιτική και θρησκευτική ηγεσία, ή με σκληρό τρόπο να συλλαμβάνει γυμνόστηθες κοπέλες που διαμαρτύρονται. Ή ακόμη να δέχεται οι πολιτικοί αντίπαλοι του εν λόγω προέδρου να κείτονται στις κλίνες του νεκροτομείου.

Μήπως, κ. Σαββίδη, τώρα που έχετε επενδύσει στη ΣΕΚΑΠ (με έδρα την Ξάνθη), δεν κάνετε τον κόπο να αγοράσετε και τη χρεοκοπημένη χαρτοβιομηχανία diana, προκειμένου να προμηθεύετε τους φίλους σας με χαρτομάντιλα;

  1. Είπε ο κ. Σαββίδης ότι «ο κ. Σαμαράς εισπράττοντας καλά χρήματα μου πούλησε τον πονοκέφαλό του με τη ΣΕΚΑΠ». Μάλιστα, κάνει λόγο πως επειδή η εταιρεία είναι εντός της ρυθμισμένης ευρωπαϊκής αγοράς δεν τον συνέφερε η επένδυση. Συν του γεγονότος ότι οι δοτές διοικήσεις την είχαν υπερχρεώσει. Εξήγησε το πώς εξόφλησε τα χρέη και το πώς η εταιρεία πέρασε σε κερδοφορία.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ο κ. Σαββίδης δεν μας τα λέει καλά. Διότι η αντίφαση είναι τεράστια. Δεν είναι δυνατόν να κάνει λόγο για αγορά λόγω εθνικών λόγων μετά από παρακάλια του κ. Σαμαρά και να λέει πως «και τζάμπα να μου τη δίνετε δεν τη θέλω», και από την άλλη να ισχυρίζεται πως η ΣΕΚΑΠ πέρασε σε κερδοφορία, κάτι που σημαίνει ότι γενικά το μαγαζί ως ιδιωτική επένδυση είναι επικερδής επιχείρηση, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε όταν η ΣΕΚΑΠ ανήκε στο Δημόσιο. Εξάλλου, κι άλλες καπνοβιομηχανίες της χώρας, όπως για παράδειγμα η Καρέλιας, όχι μόνο ανθούν, αλλά δίνουν κάθε χρόνο και πριμ παραγωγικότητας σε όλους τους εργαζόμενους.

  1. Είπε ο κ. Σαββίδης ότι «υπάρχουν πολλοί βουλευτές που εγώ έχω βοηθήσει πάρα πολύ. Κι αυτοί ξέχασαν να ρωτήσουν τη συνείδησή τους».

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ο κ. Σαββίδης με αυτό που είπε μπορεί να προκαλέσει κάποια εισαγγελική έρευνα, διότι έτσι όπως το είπε είναι κολάσιμο. Άραγε, εάν τον καλέσει ο εισαγγελέας θα θυμηθεί τα ονόματα των βουλευτών αυτών, ή απλά το είπε μόνο και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού;

 Τι ξέχασε να πει για τους πρώην πρωθυπουργούς

  1. Είπε ο κ. Σαββίδης ότι «δεν θέλω να μπλέκω με την πολιτική, όμως η στρατηγική της προηγούμενης κυβέρνησης οδήγησε στην ομαδική εργατική μετανάστευση του ελληνικού πληθυσμού».

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ο κ. Σαββίδης ότι το πολύ άσχημο αυτό φαινόμενο συνεχίζεται αυξανόμενο και επί ημερών Τσίπρα. Μάλιστα, το φαινόμενο έχει επεκταθεί και σε μικρότερες ηλικίες από τον Ιούνιο του 2015, όταν επιβλήθηκαν τα capital controls. Όπως επίσης δεν γνωρίζει ότι κατηγορούσαν τον Αντώνη Σαμαρά για τον κατώτατο μισθό που ήταν στα 581 ευρώ, καταγγέλλοντάς τον ότι χαραμίζει τη γενιά των 400 ευρώ, όταν σήμερα επί Τσίπρα έχουν καθιερωθεί οι ευέλικτες μορφές εργασίας με απολαβές των 200 ευρώ τον μήνα. Όπως επίσης δεν γνωρίζει ότι οι έλεγχοι έχουν σταματήσει επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, με συνέπεια στον ιδιωτικό τομέα να επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας.

  1. Είπε ο κ. Σαββίδης ότι «ο Τσίπρας δεν έχει ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας, αλλά την ευθύνη την έχουν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Αν ήμουν στη θέση του Τσίπρα, θα κινούσα ποινική δίωξη κατά του κόμματος που οδήγησε αυτή τη χώρα σε αυτή την κατάσταση».

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ο κ. Σαββίδης στην ποινική δίωξη θα πρέπει να συμπεριλάβει και τον καλό του φίλο Κώστα Καραμανλή (όπως δήλωσε με περηφάνια στην ίδια συνέντευξη), διότι με βάση και τις εκθέσεις των ευρωπαϊκών θεσμών ο πρώην πρωθυπουργός ευθύνεται για την αχαλίνωτη αύξηση των δαπανών του ασφαλιστικού και της δημοσιονομικής εκτροπής που οδήγησε στην εκτόξευση του ελλείμματος το 2009 και την επί της ουσίας χρεοκοπία της χώρας. Διότι τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήταν ούτε καν υφυπουργός στις κυβερνήσεις Καραμανλή. Αντίθετα, ο νυν αρχηγός της Ν.Δ. έγινε υπουργός επί Αντώνη Σαμαρά, όταν αποδεδειγμένα με βάση τους αριθμούς η χώρα έβλεπε φως στο τούνελ.

  1. Είπε ο κ. Σαββίδης: «Εγώ έκανα πολύ σκληρή κριτική κι απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου όταν μιλούσα στη Βουλή ως πρόεδρος του Παγκοσμίου Ποντιακού Ελληνισμού. Απαίτησα να παραιτηθεί είτε από πρωθυπουργός, είτε από υπουργός Εξωτερικών, γιατί τότε κατείχε διπλή θέση και δεν έκανε δουλειά για την ομογένεια».

ΑΠΛΑ δεν είδαμε πουθενά κάποιον σχολιασμό εκ μέρους του πολυπράγμονα κ. Σαββίδη στα όσα ανήρτησε στο Facebook ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής, για ένα περιστατικό στη Μόσχα. Ο κ. Πεταλωτής έγραψε χαρακτηριστικά: «Για την ιστορία, θυμάμαι στην επίσκεψη στη Μόσχα το 2010 προ Μνημονίου, όταν Πούτιν και Μεντβέντεφ είπαν στον Παπανδρέου ενώπιον της ταπεινότητός μου, αλλά και δημοσίως μετά, “να απευθυνθείτε στο ΔΝΤ”, ο κ. Σαββίδης ως βουλευτής του Πούτιν επέμενε να δει τον πρωθυπουργό. Η εισήγηση των διπλωματών μας ήταν σαφής και αρνητική για τη συνάντηση. Επιστρέφοντας λοιπόν στο ξενοδοχείο, στη ρεσεψιόν μάς περίμενε απροειδοποίητα ο Σαββίδης, χωρίς προγραμματισμένο ραντεβού και σε ένα σαλόνι της ρεσεψιόν μίλησαν για πέντε λεπτά με τον Παπανδρέου. Αργότερα αυτή η συνάντηση περιγράφηκε από τον Σαββίδη ως δεύτερη συνάντηση του με τον Παπανδρέου για να συζητήσουν τη χρηματοδότηση της χώρας από τον Πούτιν και τον Σαββίδη, την οποία απέρριψε ο Παπανδρέου. Για να μας βάλει στο ΔΝΤ.
Αυτά τότε. Σήμερα που οι διαπλεκόμενοι έλειπαν από το Κοινοβούλιο, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση χτυπούσαν προσοχή… 149 δε βουλευτές “αντιμνημονιακοί , αριστεροί, αντιδιαπλεκόμενοι” χάρισαν μερικά εκατομμύρια προστίμων
».

ΕΠΙΣΗΣ θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον κ. Σαββίδη: Εάν ένας πολίτης εκπρόσωπος κάποιας παγκόσμιας οργάνωσης μιλώντας στη ρωσική Βουλή ζητούσε την παραίτηση του Πούτιν, σε πόσα λεπτά θα είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης και δεν θα έβρισκαν ούτε τα κόκαλά του; Απλά για να κατανοούμε τη λειτουργία της δημοκρατίας ανά χώρα. Εμείς απλά να υπενθυμίσουμε ότι τα όσα είχε πει ο κ. Σαββίδης στο ελληνικό Κοινοβούλιο κατά του Γιώργου Παπανδρέου τα είχαν αναμεταδώσει όλα τα ελληνικά ΜΜΕ.  

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα