Αεροπορική μεταφορά 4.000 αγελάδων στο Κατάρ

Επιχειρηματίας από το Κατάρ σχεδιάζει να μεταφέρει αεροπορικώς στη Ντόχα 4.000 αγελάδες ράτσας Holstein, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επαρκή τροφοδοσία της εγχώριας αγοράς με γάλα μετά τον αποκλεισμό που επέβαλαν γειτονικές αραβικές χώρες στο εμιράτο.

Η πρόταση για τη μεγαλύτερη αερομεταφορά βοοειδών στην ιστορία έρχεται την ώρα που το Κατάρ προσπαθεί να σπάσει τον αποκλεισμό με αερογέφυρες μέσω Ιράν και Τουρκίας και θαλάσσιες οδούς χρησιμοποιώντας λιμενικές εγκαταστάσεις του Ομάν.

Το σχέδιο για την αερομεταφορά των αγελάδων αποκάλυψε ο πρόεδρος του Power International Holding, Μουτάζ αλ Χαγιάτ, ο οποίος είπε ότι θα χρειαστούν έως και 60 πτήσεις. Αρχικά σχεδίαζε να εισάγει με πλοία τις αγελάδες, που προορίζονται για μια φάρμα γαλακτοκομικών κοντά στη Ντόχα.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν διέκοψαν στις 5 Ιουνίου τις διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις καθώς και τη συγκοινωνιακή σύνδεση με το Κατάρ κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει εξτρεμιστικές οργανώσεις. Μέχρι την έναρξη του μποϋκοτάζ το Κατάρ εισήγαγε τον μεγαλύτερο όγκο γαλακτομικών προϊόντων από γειτονικές χώρες, περιλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας. Το Ριάντ έκλεισε τα μοναδικά χερσαία σύνορα της χερσονήσου του Κατάρ προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην εισαγωγή φρέσκων τροφίμων καθώς και των πρώτων υλών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των υποδομών ενόψει του Μουντιάλ του 2022.

Η Τουρκία έσπευσε να ανεφοδιάσει τα ράφια των σουπερμάρκετ του Κατάρ με διάφορα προϊόντα που είχαν εξαφανιστεί, ενώ το Μαρόκο και το Ιράν υποσχέθηκαν να εφοδιάσουν το εμιράτο με τρόφιμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα