Αεροσκάφος με τον Σύρο ΥΠΕΞ καθηλωμένο στην Αθήνα

Συριακό αεροσκάφος τύπου Τουπόλεφ, το οποίο μεταφέρει μεταξύ άλλων τον Σύρο υπουργό Εξωτερικών, Άσαντ Φαϊσάλ Μοκντάντ και τον επικεφαλής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του συριακού υπουργείου Εξωτερικών Αχμάντ Αρνούς, βρίσκεται -σύμφωνα με πληροφορίες- καθηλωμένο στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, καθώς δεν μπορεί να ανεφοδιαστεί λόγω του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στο καθεστώς Άσαντ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος ζητώντας ανεφοδιασμό, αλλά οι πιλότοι δεν είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης προηγουμένως ούτε και είχαν ενημερωθεί οι αρχές του αεροδρομίου για την επικείμενη προσγείωση του αεροσκάφους.

Στο αεροσκάφος τύπου Τουπόλεφ 134 επιβαίνουν 26 άτομα, οι οποίοι παραμένουν μέσα στο Τουπόλεφ, ενώ οι αρχές του Ελ.Βενιζέλος αναμένουν οδηγίες από το υπουργείο Εξωτερικών και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για το αν θα προχωρήσουν σε ανεφοδιασμό του αεροσκάφους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Σύροι διπλωμάτες έχουν προορισμό τη Γενεύη της Ελβετίας όπου την Τετάρτη διεξάγεται η διεθνής ειρηνευτική διάσκεψη με σκοπό την ειρήνευση και τον τερματισμό του εμφυλίου στη Συρία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα