“Αθάνατος” ο 81χρονος Μπερλουσκόνι – Δείχνει φαβορί και για τέταρτη πρωθυπουργική θητεία!

“Αθάνατος” είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο 81χρονος Ιταλός, ο οποίος υπήρξε πρωθυπουργός σε τρεις διαφορετικές περιόδους στη χώρα του, δείχνει να είναι φαβορί και για μια τέταρτη θητεία στις επερχόμενες εκλογές που αναμένεται να γίνουν αρχές του 2018.

Δημοσκόπηση της Ipsos που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Corriere della Sera έδειξε ότι η κεντροδεξιά συμμαχία υπό τον Berlusconi (Forza Italia, η Λέγκα του Βορρά, οι Fratelli d’Italia) προηγείται με 35% στην πρόθεση ψήφου αφήνοντας πίσω τόσο το τραυματισμένο μετά το περσινό δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση Δημοκρατική Κόμμα με 26,9% όσο και το Κίνημα των 5 Αστέρων του Μ. Γκριλο που δεν έχει καταφέρει ακόμα να πείσει για την πολιτική του πρόταση.
Πρόκειται αναμφίβολα για μια τεράστιων διαστάσεων πολιτική έκπληξη.

Αν και είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί για υποθέσεις διαφθοράς και σεξουαλικά σκάνδαλα με αποτέλεσμα το 2003 να εκδιωχθεί από τη Γερουσία για την καταδίκη του για υπόθεση φοροδιαφυγής ο 81χρονος Σίλβιο φαίνεται πως είναι έτοιμος να επιστρέψει στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας.

Μεταξύ μιας κεντροαριστεράς που φαίνεται να είναι σε μια μόνιμη κρίση και του λαϊκίστικου Κινήματος των 5 Αστέρων, το οποίο ακόμα να συνέλθει από τα καταστροφικά για αυτό αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, η κεντροδεξιά απολαμβάνει ένα θετικό momentum.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα