Αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση Βατοπεδίου

Ουδείς ένοχος για το σκάνδαλο Βατοπεδίου  αφού με απόφαση του δικαστηρίου κρίθηκαν  αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση.

Οι μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος, νομικοί σύμβουλοι του κράτους, υπάλληλοι της κτηματικής εταιρίας του δημοσίου, πρώην γενικοί γραμματείς, συμβολαιογράφοι και δικηγόροι, παραπέμφθηκαν σε δίκη με βαριές κατηγορίες, για τις οποίες η εισαγγελέας της έδρας, ζήτησε στην τελευταία συνεδρίαση την αθώωσή τους, προτείνοντας την απαλλαγή των κατηγορουμένων.

Για την εισαγγελέα, όλα στηρίχθηκαν στην πεποίθηση ότι η λίμνη και οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκαν στη μονή, συνεπώς οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τα όργανα του δημοσίου ήταν σύννομες. Σχετικά με την κατηγορία που αντιμετωπίζουν, τόσο ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου κ. Εφραίμ όσο και ο μοναχός Αρσένιος ως ηθικοί αυτουργοί των πράξεων των κρατικών αξιωματούχων, η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε ότι δεν προέκυψε πως έπεισαν κάποιους να παρανομήσουν, ούτε προσωπικό για αυτούς όφελος.

«Πίστευαν, και πιστεύουν», είπε η εισαγγελική λειτουργός αναφερόμενη στον ηγούμενο Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο, «ότι οι παραλίμνιες εκτάσεις και η λίμνη Βιστωνίδα ανήκουν στη Μονή», για να προσθέσει ότι « δεν αποδείχθηκε πως επηρέασαν τους υπαλλήλους της ΚΕΔ, ούτε ότι είχαν οι μοναχοί τη δυνατότητα επιλογής ακινήτων του Δημοσίου τα οποία τους προσφέρθηκαν για τις ανταλλαγές».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα