«Αθωώνει» Φράγκο και Μαυρίκο η Κάτζου

 

«Τα παίρνει πίσω», άγνωστο για ποιο λόγο, η δημοσιογράφος – εργαζόμενη στην ΕΥΔΑΠ Αμαλίας Κάτζου η οποία σε νέα συμπληρωματική μαρτυρική κατάθεση που έδωσε στον 1ο ειδικό ανακριτή Βασίλη Ζιάκα, στις 4 Μαρτίου υποστηρίζει πως δεν εκβιαστηκε από τους Χρήστο Φραγκο και Παναγιώτη Μαυρίκο αλλα μόνο από τον Παναγιώτη Μουσσά, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά από την απολογία του.

Η νέα στάση της Αμαλίας Κάτζου, οι καταγγελίες της οποίας απετέλεσαν τη βάση για την εξάρθρωση του κυκλώματος των εκβιαστών, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση δεδομένου ότι στις 27 Φεβρουαρίου είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία έκανε λόγο για «εκβιαστές» και εξέφραζε την ικανοποίησή της για τις βαριές κατηγορίες που τους αποδόθηκαν από τη Δικαιοσύνη.

Μάλιστα η κ. Κάτζου αναφέρθηκε στην ύπαρξη και άλλων δημοσιογραφικών κυκλωμάτων που εκβιάζουν δηλώνοντας ότι θα αισθανθεί δικαιωμένη αν εξαρθρωθούν και αυτά.

Στην μαρτυρική της κατάθεση ενώπιον του ανακριτή που διερευνά την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών, η Αμαλία Κάτζου υποστηρίζει ότι οι Φράγκου και Μαυρίκος δεν την εκβίασαν σε αντίθεση με τον Μουσσά.

«Ο κ. Φράγκου ήταν ο Προϊστάμενός μου στον ιστότοπο sofokleousin.gr και θεωρώ ότι αν ήθελε να με εκβιάσει θα το είχε κάνει ευθέως πράγμα το οποίο ουδέποτε έκανε», αναφέρει.

Σε άλλο σημείο λέει ότι «κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο γραφείο Τύπου της ΕΥΔΑΠ, δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι κάποιος υπάλληλος υπήρξε ενδοτικός σε τέτοιες πιέσεις. Ουδέποτε ο Μαυρίκος και ο Φράγκου πήραν πρωτοβουλία να με εκβιάσουν όπως έκανε ο Μουσσάς».

Επιβαρυντικός για το Μουσσά είναι και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Γιάννης Μπενίσης ο οποίος επίσης κατέθεσε στον ανακριτή.

«Είχαμε συνεννοηθεί με την κυρία Κάτζου ότι θα βάλουμε ανώτατο όριο για διαφήμιση μέχρι 1.000 με 1.200 ευρώ ανάλογα με την επισκεψιμότητα κάθε ιστοσελίδας. Αρχές Φεβρουαρίου η κυρία Κάτζου μου γνωστοποίησε αρχικά ότι ο κ. Μουσσάς της είχε προτείνει συνεργασία με διάφορα Μέσα που αυτός κατέχει ή γνωρίζει πλην όμως με υπερβολικά ποσά πάνω από το όριο που είχαμε θέσει ανωτέρω. Εγώ της είπα να αρνηθεί και η κυρία Κάτζου είχε την ίδια άποψη», ανέφερε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα