Αθώος για εκ προμελέτης δολοφονία ο Πιστόριους

Η πρώτη σημαντική εξέλιξη στη δίκη του Όσκαρ Πιστόριους σημειώθηκε σήμερα (11/9) και μετά από 6 μήνες που εκδικάζεται η υπόθεση, καθώς η δικαστής Θοκοζίλ Ματίλντα Μασίπα απέρριψε τη θέση της κατηγορούσας αρχής περί προμελετημένης δολοφονίας της Ρίιβα Στέενκαμπ.

Η δικαστής τόνισε ότι δεν αποδείχθηκε σε κανένα σημείο της δίκης ότι ο Πιστόριους είχε σχεδιάσει τη δολοφονία της τότε συντρόφου του ή ότι προήλθε ύστερα από καβγά ή διαμάχη.

«Κανείς από τους μάρτυρες δεν άκουσε κλάματα ή κραυγές πριν από τους πυροβολισμούς», τόνισε η δικαστής Μασίπα και συνέχισε: «Η Πολιτεία ξεκάθαρα δεν απέδειξε πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για φόνο εκ προμελέτης».

Παράλληλα, απορρίφθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Η σημερινή εξέλιξη προφανώς είναι θετική για τον Όσκαρ Πιστόριους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τον βαραίνει η κατηγορία της ανθρωποκτονίας, γεγονός που είναι ικανό να τον στείλει για πολλά χρόνια στη φυλακή. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, όταν ο κατηγορούμενος πυροβόλησε μέσα από την πόρτα της τουαλέτας ενήργησε παράνομα. Ο Πιστόριους αποδείχθηκε ένας πολύ κακός μάρτυρας, υποπίπτοντας σε αντιφάσεις, χάνοντας τη ψυχραιμία του και με τις καταθέσεις του να είναι σε πολλές περιπτώσεις αόριστες», συμπλήρωσε η δικαστής.

Αναμένεται άμεσα η συνέχεια της δίκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα