Αθώος ο επιχειρηματίας για τις δολοφονίες σε Θάσο-Καβάλα

Αθώος με ψήφους 6-1 κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας ο επιχειρηματίας Ανδρέας Χτενάς, ο οποίος κατηγορείτο για τη δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων σε Θάσο και Καβάλα. Ο 57χρονος επιχειρηματίας ήταν υπόδικος για τις τρεις δολοφονίες στη Θάσο, τον Ιούνιο του 2011 κι έναν ακόμα φόνο στην Καβάλα τον Ιούλιο του 2002. Ο κ. Χτενάς αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως βρισκόταν αλλού την ώρα των εγκλημάτων, δίνοντας και στοιχεία από τις συναντήσεις του. Η εισαγγελέας της έδρας, ωστόσο, ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος, ισχυριζόμενη ότι το άλλοθι του ανατράπηκε από τις καταθέσεις των μαρτύρων.

Τελικώς, το δικαστήριο τον έκρινε αθώο κατά πλειοψηφία λόγω αμφιβολιών. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρόεδρος σημείωσε πως υπήρχαν ενδείξεις κι όχι αποδείξεις για το χώρο, το χρόνο και τον τόπο τέλεσης των εγκλημάτων.

«Μετά από από μια διαδικασία τεσσάρων ημερών στην οποία εξετάστηκαν 82 μάρτυρες διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο, το όποιο το κατάλαβε το δικαστήριο και ειδικότερα οι ένορκοι και φτάσαμε στην αθώωση ενός ατόμου που ήταν όμηρος επί 12 συναπτά έτη», υποστήριξε ο Θ. Λάμψιας, ένας εκ των δικηγόρων του.

Η δίκη είχε ξεκινήσει στις 20 Ιουνίου, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ κατάθεσαν συνολικώς 82 μάρτυρες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα