Αθώος ο Σπυρόπουλος

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ

Ομόφωνα αθώο έκρινε σήμερα Δευτέρα (24/10) τον πρώην διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας απαλλάσσοντάς τον από την κακουργηματική κατηγορία της απιστίας σε βάρος του ασφαλιστικού φορέα του οποίου προΐστατο.

Η υπόθεση αφορούσε την κατάσχεση λογαριασμών αλυσίδας σούπερ μάρκετ που είχε οφειλές προς το ΙΚΑ, την οποία κατάσχεση, όμως, ήρε με απόφασή του ο τότε διοικητής του ΙΚΑ  προκειμένου να μπορέσουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή του κατηγορουμένου και τελικά το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την αθώωση του Ρ. Σπυρόπουλου, κρίνοντας ότι το αδίκημα που του αποδόθηκε δεν στοιχειοθετείται αντικειμενικά, καθόσον κατά την κρίση του δικαστηρίου ο διοικητής του ΙΚΑ έχει το δικαίωμα να άρει την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της οφειλέτιδας εταιρίας, προκειμένου να καταβληθούν οι μισθοί των εργαζομένων και να πληρωθούν οφειλές προς τους προμηθευτές, ώστε με αυτόν τον τρόπο να εξακολουθήσει η λειτουργία της επιχείρησης και να αποτραπεί η απώλεια δεκάδων θέσεων εργασίας.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι τον Απρίλιο του 2014 η ηλεκτρονική έκδοση της «Α» φιλοξένησε σχετικό ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο κ. Σπυρόπουλος εκλήθη ως ύποπτος και στο υπόμνημά του υποστήριξε όσα ακριβώς απεφάνθησαν σήμερα οι δικαστές του. Ότι δηλαδή ζήτησε την προσωρινή άρση της κατάσχεσης για να τακτοποιήσει η εταιρεία ληξιπρόθεσμες οφειλές της και κυρίως οφειλές προς το προσωπικό και να κάνει ρύθμιση, με στόχο να μην κλείσει και χαθούν θέσεις εργασίας.

Διαβάστε εδώ τι έγραφε η «Α» στη 1/4/2104

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα