«Αισθανόμαστε ότι ζούμε σε καθεστώς στυγνής δικτατορίας»

«Αισθανόμαστε ότι ζούμε σε καθεστώς στυγνής δικτατορίας». Με αυτό τον τρόπο αντέδρασε ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ Γεώργιος Παναγιωτόπουλος με δήλωση του, επισημαίνοντας ότι “οι Θεσμοί καταρρακώνονται πλήρως”, σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχεται η ελληνική Δικαιοσύνη.

“Το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να ανακαλύψουν «μονοπάτια» για να παραβιάσουν απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου”, σημειώνει ο κ. Παναγιωτόπουλος, που χαρακτηρίζει «νομικά άσχετους και θεσμικά κατάπτυστους» όσους υβρίζουν τη Δικαιοσύνη.

«Αισθανόμαστε ότι ζούμε σε καθεστώς στυγνής δικτατορίας», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ σημειώνει ότι αποτελεί διεθνή πρωτοτυπία οι ύβρεις κατά τις ελληνικής Δικαιοσύνης και σημειώνει ότι «η υπηρεσιακή ηγεσία των Ελληνικών Δικαστηρίων παραμένει τελείως σιωπηλή».

Ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ καλεί τους δικαστικούς λειτουργούς να ασχοληθούν απερίσπαστοι με τα δικαστικά τους καθήκοντα και να γυρίσουν την πλάτη σε όσους ασχημονούν και υβρίζουν τη Δικαιοσύνη καθώς μόνο με αυτή τη στάση θα δώσουν την ελπίδα ότι θα λειτουργήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παναγιωτόπουλου:

«Αποτελεί διεθνή πρωτοτυπίαν το γεγονός ότι κατά το κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα κατά της Ελληνικής Δικαιοσύνης εκτοξεύοντο ασχημίες και ύβρεις, η δε υπηρεσιακή ηγεσία των Ελληνικών Δικαστηρίων παραμένει τελείως σιωπηλή.

Κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα τα κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να ανακαλύψουν «μονοπάτια», προκειμένου να παραβιάσουν απόφασιν Ανωτάτου Δικαστηρίου. Γράφουν μαντινάδες, για να λοιδορήσουν δικαστικούς λειτουργούς, τους οποίους, εκτός από τυφλούς, αποκαλούν και κωφούς, απαρνούμενοι, με τον τρόπο αυτόν, «την ίδια τους την μάνα και το πατρικό τους σπίτι» μέσα στο οποίο ανδρώθηκαν. Έτσι λοιπόν καταρρακώνονται πλήρως οι θεσμοί και αισθανόμαστε ότι ζούμε σε καθεστώς στυγνής δικτατορίας.

Μετά από 40 χρόνια πραγματικής δικαστικής υπηρεσίας δικαιούμαι νομίζω να απευθύνω προς τους Έλληνες δικαστικούς λειτουργούς την ευχήν να ασχοληθούν απερίσπαστοι με τα δικαστικά τους καθήκοντα και να γυρίσουν την πλάτη σε όλους όσοι ασχημονούν και υβρίζουν την Ελληνική Δικαιοσύνη, όλοι αυτοί δεν είναι μόνον νομικά άσχετοι, είναι και θεσμικά κατάπτυστοι.

Οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί μόνο με την στάση αυτή θα δώσουν την ελπίδα ότι στην Πατρίδα μας θα λειτουργήσουν οι Δημοκρατικοί θεσμοί».

Ποιος είναι

Ο Γεώργιος Παναγιωτόπουλος διορίστηκε το 1970 εισηγητής στο ΣτΕ και το 1977 προήχθη σε πάρεδρο, το 1988 σε σύμβουλο και το 2004 σε αντιπρόεδρο. Την περίοδο 2004-2005 διετέλεσε γενικός διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστών. Το 2005 έγινε Πρόεδρος του ΣτΕ, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Ιούνιο του 2009. Έχει αναγορευθεί επίτιμος διδάκτωρ του τμήματος Γενικού Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών το 2006, ως και επίτιμος διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης το 2009.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα