Αισιόδοξος για… ανατροπή ο Τζαναβάρας!

Την αισιοδοξία του ότι μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση, εξέφρασε ο νέος τεχνικός της Νίκης Βόλου, Παναγιώτης Τζαναβάρας, ο οποίος δήλωσε ότι σύντομα η ομάδα θα διεκδικεί επί ίσοις όροις την παραμονή της στην κατηγορία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Astra TV:
«Αισθάνομαι δικαιωμένος με την επιτυχία της περσινής ομάδας. Έγιναν πολύ καλές επιλογές ποδοσφαιριστών, έγινε πάρα πολύ καλή δουλειά και αυτό φάνηκε στη συνέχεια. Πραγματικά, χάρηκα πάρα πολύ που η ομάδα κατάφερε μετά από τόσα χρόνια να επανέλθει στη Super League. Νιώθω κομμάτι αυτής της επιτυχίας. Η υποδοχή του κόσμου ήταν πολύ καλή και με έκανε να αισθανθώ πάρα πολύ οικεία. Η αλήθεια είναι πως στη δουλειά μας καλείσαι να εργαστείς κάτω από διάφορες καταστάσεις. Είτε από την αρχή να χτίσεις μία ομάδα, είτε στη συνέχεια να βρεις μία ομάδα και να καταφέρεις να ανατρέψεις κάποια πράγματα, γιατί αν ήταν καλά τα πράγματα δεν θα ήμουν εγώ εδώ τώρα. Έχω την εμπειρία, το έχω ξανακάνει και γνωρίζω πως πρέπει να λειτουργήσω.

Σίγουρα, τους περισσότερους παίκτες μου δεν τους γνωρίζω γιατί είναι νεαρά παιδιά που δεν έπαιζαν στις ομάδες τους βασικοί και οι περισσότεροι προέρχονται από τις ομάδες Νέων των συλλόγων απ’ όπου προέρχονται. Κάποιους έμπειρους ποδοσφαιριστές σίγουρα τους γνωρίζω. Ξέρω πού ήρθα και τι κατάσταση ήρθα να αναλάβω. Δεν με φοβίζει. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, γιατί πρώτον δεν με φόβισε ποτέ η δουλειά και δεύτερον έχει πάρα πολύ χρόνο ακόμα. Είμαστε στην αρχή, η γνώμη μου και η άποψή μου είναι ότι η ομάδα θα βελτιώσει πάρα πολύ τον τρόπο παιχνιδιού της. Στις πρώτες ώρες που είμαι εδώ και στις επικοινωνίες που έχω με τους παίκτες αρχίζω να αντιλαμβάνομαι τα πράγματα που πρέπει να δουλέψω.

Έχω δει αρκετά παιχνίδια της ομάδας. Υπάρχουν αρκετά «θέματα». Δεν θα ήθελα να αναλωθώ στο τι δεν έγινε… Οι αριθμοί πολλές φορές λένε την αλήθεια: Η ομάδα έχει δεχθεί έντεκα τέρματα και έχει πετύχει δύο. Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα και δεν χρειάζεται να μπω παραπέρα σε τεχνικά και τακτικά θέματα. Και τα δύο αυτά κομμάτια του ποδοσφαίρου, και η άμυνα και η επίθεση χρήζουν μεγάλης βελτίωσης. Τη δική μου φιλοσοφία την είδατε πέρυσι. Πέρυσι η ομάδα είχε πάρα πολύ καλή ισορροπία. Η ομάδα είχε την καλύτερη άμυνα όταν έφυγα και την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Αυτό από μόνο του σημαίνει κάτι. Ισορροπία.

Ήταν διαφορετικό το περσινό υλικό, διαφορετικός ο στόχος και διαφορετικό το φετινό υλικό. Η φιλοσοφία μου εμένα λέει ότι θέλω να έχω τη μπάλα στα πόδια μου και να κάνω εγώ κουμάντο στο παιχνίδι. Για να το κάνεις αυτό όμως πρέπει να έχεις χρόνο, εμπειρία και δουλειά. Αυτή τη στιγμή αρχίζω να γνωρίζω τα παιδιά. Δεν μου αρέσει να έχει ο αντίπαλος συνέχεια την μπάλα στα πόδια του και εγώ να αμύνομαι συνέχεια. Για μένα είναι πάρα πολύ κουραστικό. Είναι κουραστικό και για την ομάδα μου. Δεν μου αρέσει και μένα σαν προπονητής να το βλέπω. Όπως δεν αρέσει και στο φίλαθλο. Άρα θα προσπαθήσω να αλλάξω αυτό το πράγμα. Θα προσπαθήσω να φέρω ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε μπάλα. Γιατί η άποψή μου είναι ότι αν αμύνεσαι συνέχεια για 90 λεπτά κάποια στιγμή θα γίνει το μοιραίο. Άρα θα πρέπει κι εμείς να δημιουργήσουμε κάποια προβλήματα στον αντίπαλο.

Γνωρίζω πάρα πολύ καλά πλέον τον κόσμο της Νίκης Βόλου. Σίγουρα τον θέλουμε στο πλευρό μας. Δεν περισσεύει κανένας από αυτή την προσπάθεια. Θα γίνει μια μεγάλη προσπάθεια, μία τρομερή προσπάθεια να ανατρέψουμε μια κατάσταση. Χρειαζόμαστε όλο το σύνολο της ομάδος κοντά. Τους φιλάθλους, τη διοίκηση, που είναι κοντά, πολύ δουλειά μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, τρομερή πειθαρχία, δύναμη, τσαμπουκά… θέλουμε πάρα πολλά πράγματα. Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο είναι ότι αν πέρυσι δώσαμε το 100% και παραπάνω, φέτος θα δώσουμε το 200% να βελτιώσουμε αυτή την ομάδα, να είναι ανταγωνιστική και να ευχαριστηθεί ο κόσμος με αυτό που βλέπει στο γήπεδο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα