Αισιόδοξος για τη φωτιά στα Κύθηρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Την αισιοδοξία του ότι αύριο, μετά από τέσσερις ημέρες πύρινης κόλασης, θα είναι μια καλύτερη ημέρα για τα Κύθηρα, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος βρίσκεται στο νησί ως επικεφαλής του κυβερνητικού κλιμακίου.

«Πιστεύουμε ότι με την κινητοποίηση όλων των πεζοπόρων τμημάτων που υπάρχουν και είναι πάρα πολύ αυξημένη η παρουσία τους, θα έχουμε ένα ευτυχές αποτέλεσμα, και με το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας, με την έλευση των εναέριων μέσων, θα ολοκληρωθεί η κατάσβεση» είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Αποστόλου.

Παραλλήλως σημείωσε ότι «η αποψινή δεν θα είναι τόσο δύσκολη νύχτα όσο αυτές που πέρασαν» και επανέλαβε πως αύριο το πρωί «θα είμαστε στην ευτυχή θέση να πούμε ότι ολοκληρώθηκε μια φωτιά που ήταν άκρως επικίνδυνη».

Ο κ. Αποστόλου ενημέρωσε πως αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη δύο εστίες, με πιο επικίνδυνη αυτή που καίει κοντά στη Μονή Μυρτιδίων.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε τέλος πως «την επόμενη ημέρα πρέπει να δούμε όχι μόνο τις ζημιές που έχουν γίνει και να τις εκτιμήσουμε, ιδιαίτερα στον αγροτικό χώρο, όπου είχαμε σε αγροτικές δραστηριότητες (ελαιοκαλλιέργειες, αμπέλια, μελισσοκομία, κτηνοτροφία), όλα αυτά θα τα εκτιμήσουμε όσο γίνεται γρηγορότερα και θα υπάρξουν οι αποζημιώσεις που αναλογούν, αλλά πρέπει να κηρυχθούν οι συγκεκριμένες εκτάσεις αναδασωτέες, άμεσα, και να προχωρήσουμε στη σύνταξη των μελετών, γρήγορα πριν έρθει το φθινόπωρο, τα εδάφη τα οποία πρέπει να προστατευτούν να ληφθούν όλα τα αντιπλημμυρικά έργα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα