Ακριβές οι επιλογές του Πογιέτ!

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογιέτ, παραδέχθηκε στους δημοσιογράφους ότι βρίσκεται πίσω από την επιλογή του Τσαρλς Ενζόγκμπια και ότι ο 29χρονος Γάλλος πράγματι είναι ο εκλεκτός του για τη θέση του δεξιού χαφ-εξτρέμ! Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι είχαμε μία ακόμη «κιτρινόμαυρη» παραδοχή, αυτή του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. Ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης είχε «παραδεχθεί» πως η εξετάζεται η περίπτωση του Ιμπίσεβιτς. Τελικά τον… εξέτασε λίγο πιο διεξοδικά η Χέρτα Βερολίνου και τον απέκτησε!

Έτσι όπως λειτουργεί σε οικονομικό επίπεδο η ΠΑΕ, η μετεγγραφή του Ενζόγμπια δεν μπορεί να γίνει. Ο Γάλλος ζητά γύρω στις 800.000 ευρώ και αυτά τα λεφτά δεν τα δίνει η ομάδα. Ο Πογιέτ, όμως, καλά κάνει και τον προτείνει, αφού και γνωρίζει την αξία του και την τιμή του έχει ρίξει σε μεγάλο βαθμό, χάρη στην προσωπικότητά του, που είναι πασίγνωστη στο νησί! Αν δεν υπήρχε Πογιέτ, ο 29ρονος Γάλλος θα απαιτούσε περισσότερα λεφτά, αλλά ακόμη κι αυτή του η έκπτωση δεν είναι αρκετή!

Δεν ρισκάρει πριν εξασφαλιστεί η Ευρώπη

Όπως γράψαμε και στο προηγούμενο φύλλο, η ΑΕΚ δεν πρόκειται να πουλήσει τους πρωτοκλασάτους της παίκτες για να μαζέψει «μαρούλι» και να κάνει αγορές. Θα πουλήσει μόνο αυτούς που δεν υπολογίζει ο Ουρουγουανός. Ωστόσο, προτάσεις για τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές δεν έρχονται και ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν πρόκειται να δώσει περισσότερα από 1,5 εκ. ευρώ για να πάρει δύο καινούριους παίκτες που το πολύ-πολύ να εξασφαλίσουν τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Οικονομικό άνοιγμα θα κάνει μόνο το καλοκαίρι, όταν δύο πράγματα θα είναι ξεκάθαρα: Πρώτον, η τελική θέση της ΑΕΚ στην κατάταξη, άρα και ο βαθμός δυσκολίας των προκριματικών ευρωπαϊκών ματς προκειμένου να μπει σε ομίλους και δεύτερον, το εξάμηνο «ραπόρτο» του Γκουστάβο Πογιέτ και αν τελικά θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του. Μέχρι τότε το μήνυμα προς τον Ουρουγουανό είναι ξεκάθαρο. Κάνε ότι μπορείς με τα όπλα που έχεις!

Κρυφό χαρτί ο Ροντρίγκο Γκάλο

Σιμόες, Γιόχασον, Μπαρμπόσα και Μάνταλος δεν πάνε πουθενά, ενώ Βάργκας και Μπουονανότε κρίνονται για την ώρα απαραίτητοι, παρά το ότι θεωρητικά παίζουν στην ίδια θέση. Δεν υπάρχουν άλλωστε κάποιες προτάσεις για εκείνους. Ομοίως, οι φευγάτοι Κρισάντους, Ανάκογλου (ή και ο Πλατέλλας) δεν έχουν φέρει ακόμη κάποια πρόταση! Τι μένει; Μα να γίνει το μπαμ με τον Ροντρίγκο Γκάλο και να έρθει μία ικανοποιητική προσφορά για τον Βραζιλιάνο!

Ο Γκάλο έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων (ιδίως στο Βέλγιο) και με τον Μπακάκη υγιέστατο και επανακάμψασα δεν αποκλείεται να υπάρξει εξέλιξη, αρκεί στην ΑΕΚ να πιστέψουν στον Βασιλαντωνόπουλο (που είναι ο τρίτος στην ιεραρχία δεξιός οπισθοφύλακας) και να κατανοήσουν πως όταν υπάρχει υπεροπλία σε μία θέση και δυνατότητα εισροής χρημάτων, κάποιοι καλοί ποδοσφαιριστές πρέπει να θυσιάζονται για να καλύπτονται τα αγωνιστικά κενά σε άλλες θέσεις.

Βέβαια, για να… πιάσει το κόλπο, πρέπει και το ποσό που θα έρθει για τον Γκάλο να είναι ικανοποιητικό. Ο Βραζιλιάνος είναι ένα μοντέρνο δεξί μπακ, με πνευμόνια, πειθαρχία, καλό σουτ, ικανοποιητική σέντρα και αμυντική προσήλωση. Έχει δώσει στην ΑΕΚ γκολ και ασίστ, από μία θέση που μετά τον Βασίλη Μπορμπόκη θεωρούταν καταραμένη για την ομάδα (παρά τη συγκινητική παρουσία του Γεωργέα για αρκετές σεζόν). Με λίγα λόγια, αν ο Γκάλος φέρει λεφτά για δύο μετεγγραφές, τότε δεν αποκλείεται η ΠΑΕ να κάνει τη χάρη στον Πογιέτ και να του φέρει τον Ενζόγκμπια ή όποιον άλλο επιθυμεί.

Πάλι τα ίδια με τον Άνταμ Τζανετόπουλο

Ο 20χρονος αμυντικός της Ένωσης ζήτησε εκ νέου εξηγήσεις από τον Γκουστάβο Πογιέτ για την περιθωριοποίησή του και ο προπονητής της ΑΕΚ του εξήγησε απλά ότι είναι θέμα ιεραρχίας και τίποτα παραπάνω. Ο Ουρουγουανός του είπε πως καταλαβαίνει την διάθεσή του να παίζει, ωστόσο είναι υποχρεωμένος στις αποστολές να παίρνει μόνο έναν επιπλέον αμυντικό και ότι λειτουργεί πάντα με γνώμονα το καλό της ομάδας. Ο Τζανετόπουλος, βέβαια, βλέποντας τον Δέλλα να τον θεωρεί βασικό και τον Πογιέτ τέταρτο πίσω από Κολοβέτσιο, Λαμπρόπουλο και Άρθο, δεν μπορεί να αποδεχθεί τον… υποβιβασμό και αγχώνεται με αποτέλεσμα να υπάρχει γκρίνια. Όλα δείχνουν, πάντως, πως επίκειται δανεισμός του παίκτη!

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα