Ακροδεξιές ομάδες ετοιμάζονται να εμποδίσουν την διάσωση προσφύγων στην Μεσόγειο

Την επιθυμία να βάψουν την Μεσόγειο με αίμα εκφράζουν ακροδεξιές ομάδες αυτό το καλοκαίρι που σχεδιάζουν θαλάσσια εκστρατεία προκειμένου να εμποδίσουν τα σκάφη που σώζουν πρόσφυγες στη Μεσόγειο, μετά την παρακολούθηση μίας επιτυχούς αποστολής διάσωσης τον περασμένο μήνα, αναφέρει ο Guardian.

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, τα μέλη του αντι-ισλαμιστικού και αντι-μεταναστευτικού κινήματος «Identitarian» («Ταυτοτισμός»), που σε μεγάλο βαθμό περιγράφονται συχνά ως η ευρωπαϊκή απάντηση στην αμερικανική ακροδεξιά, έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 56.489 λίρες για να μπορέσουν να στοχεύσουν τα σκάφη των φιλανθρωπικών οργανώσεων που συνεισφέρουν στη διάσωση των προσφύγων.

Τα χρήματα αυτά συγκεντρώθηκαν μέσω μίας ανώνυμης εκστρατείας που χρηματοδοτείται από το πλήθος με αρχικό στόχο να συγκεντρωθούν περίπου 50.000 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων των πλοίων, των ταξιδιών και του κινηματογραφικού εξοπλισμού.

Το Σάββατο η ομάδα επιβεβαίωσε ότι έφτασε στον στόχο της, αλλά εξακολουθεί να δέχεται δωρεές. Μία γαλλική ακροδεξιά ομάδα νοίκιασε ένα πλοίο τον περασμένο μήνα και κατάφερε να αναχαιτίσει την πορεία ενός σκάφους έρευνας και διάσωσης, το οποίο είχε αποπλεύσει από το σικελικό λιμάνι της Κατάνια. Ισχυρίστηκαν ότι κατάφεραν να επιβραδύνουν το πλοίο των ΜΚΟ μέχρι να παρέμβει η ιταλική ακτοφυλακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ thepressroom.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα