«ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ»: Καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει οριστικά το νομοσχέδιο για αιγιαλό

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή η Συνέντευξη Τύπου του Δικτύου «ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ» για το νομοσχέδιο που αφορά τον αιγιαλό. Τα βασικά επιχειρήματα κατά του νομοσχεδίου, ανέπτυξαν οι: κ. Μαρία Καραμανώφ, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος, Σύμβουλος Επικρατείας, κ. Δέσποινα Κουτσούμπα, ενάλια αρχαιολόγος και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, κ. Ελένη Καμπέρη, ερευνήτρια Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και κ. Γιώργος Καλλιαμπέτσος, μέλος Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ).

Παρεμβάσεις έγιναν από τον κ. Πάνο Τότσικα, μέλος Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού και τον ηθοποιό-μαραθωνοδρόμο κ. Άγη Εμμανουήλ που οργάνωσε και θα τρέξει τον Υπερ-Μαραθώνιο: 240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό (8-12 Ιουλίου).

Το Δίκτυο “ΑΚΤΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ”, στο οποίο μετέχουν 100άδες επιστημονικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές οργανώσεις, φορείς, συλλογικότητες και πολίτες, καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει οριστικά το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό, και καλεί τους πολίτες να κινητοποιηθούν ενάντια στην εκποίηση και τσιμεντοποίηση του αιγιαλού με κάθε πρόσφορο τρόπο. Καλεί πολίτες, επιστημονικούς φορείς, ιδρύματα και οργανώσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού να υπογράψουν τα Ψηφίσματα και να αποστείλουν επιστολές διαμαρτυρίας στην Ελληνική Κυβέρνηση και τον Τύπο.Κ

Ήδη 150.000 και πλέον πολίτες έχουν υπογράψει διαμαρτυρία ζητώντας την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου στην ιστοσελίδα avaaz, αλλά και αλλού, μαζί με περισσότερeς από 135 επιστημονικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές οργανώσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα