Ακόμη και τα… σάντουιτς θα ελέγχονται στο Μπερναμπέου

Στο Σταντ ντε Φρανς από καθαρή τύχη, αλλά και την αυτοθυσία των ανδρών της ασφαλείας, αποφεύχθηκε το μακελειό, τουλάχιστον στο γήπεδο του Παρισιού. Το Σάββατο διεξάγεται το «El Clasico» του ισπανικού πρωταθλήματος, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις ισπανικές αρχές.

Η ισπανική αστυνομία θα εφαρμόσει μέτρα… εμπόλεμης ζώνης γύρω από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα δημιουργηθεί μία ουδέτερη ζώνη… τύπου Γάζας, στην οποία θα γίνονται έλεγχοι σε όλα τα σημεία, τόσο σε μέρη που δύναται να τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός, όσο και σε όσους έχουν πρόσβαση. Χαρακτηριστική είναι η ατάκα αξιωματούχου της ισπανικής αστυνομίας, ο οποίος είπε: «Θα ελέγχονται ακόμη και τα σάντουιτς».

Σύμφωνα με το πλάνο που έχει καταρτιστεί, περισσότεροι από χίλιοι πάνοπλοι αστυνομικοί, με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και όργανα εντοπισμού εκρηκτικών υλών (σκάνερ), θα σχηματίσουν έναν κλοιό γύρω από το γήπεδο, ενώ θα ελέγχεται ό,τι κινείται, σε οποιοδήποτε σημείο της ουδέτερης ζώνης, Ελικόπτερα θα πετούν περιμετρικά και θα ελέγχουν τα πάντα, ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός.

Παράλληλα, θα υπάρχει παντού ιατρικό προσωπικό και άνδρες της ασφάλειας με πολιτικά, οι οποίοι θα τσεκάρουν ύποπτες κινήσεις. Τα τελικά μέτρα, καθώς και το σχέδιο εφαρμογής τους, θα αποφασιστούν στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. Σε κάθε περίπτωση, θα είναι πρωτόγνωρα, καθώς ο κίνδυνος ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος είναι κάτι παραπάνω από ορατός, ενώ στην Ισπανία διαμένει μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα