Ακόμη κι ο Λαλιώτης λέει «όχι» στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Μέσω… Βρυξελλών μαθαίνουν νέα για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης στο ΠΑΣΟΚ. Στη Χαριλάου Τρικούπη, βλέπετε, υπάρχουν πολλά στελέχη με “άκρες” στην πρωτεύουσα της Ευρώπης. Έτσι έμαθαν, και άλλαξαν τις εκτιμήσεις τους για τις προοπτικές της κυβέρνησης, το αίτημα του Μεγάρου Μαξίμου να μην περάσει το ασφαλιστικό στο πακέτο της 15ης Δεκεμβρίου.

“Οι δανειστές του την έκαναν τη χάρη του πρωθυπουργού και οι περικοπές στο ασφαλιστικό πάνε από τον Ιανουάριο και βλέπουμε” επισήμανε συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά. Στο ΠΑΣΟΚ, όμως, ισχυρίζονται ότι έμαθαν και τον λόγο που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός.

“Τους είπε ότι χάνει άλλους πέντε βουλευτές και θα πέσει η κυβέρνηση” υποστηρίζει ο συγκεκριμένος συνεργάτης. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως σήμανε συναγερμός στο Μαξίμου από τις δηλώσεις του Αλέκου Αλαβάνου για τα περί πίσσας και πούπουλων.

Μετά τις εξελίξεις με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπου το Δημόσιο έχασε τεράστια ποσά, έχουν… ερημώσει οι γέφυρες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Ακόμη και ο Κώστας Λαλιώτης, τον οποίο πολλοί θεωρούν αρχιτέκτονα της προσέγγισης, είναι πλέον επιφυλακτικός στο ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο κομμάτων. Ο πρώην γραμματέας, που ήταν στη γραμμή ότι “δε μπορούμε να πούμε όχι στον Τσίπρα ενώ είπαμε ναι στον Σαμαρά” έχει αρχίσει να κάνει δεύτερες σκέψεις. Και να τις λέει φωναχτά…

Αν δεν ήταν πολύ νωρίς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μόλις που έχει περάσει τους δυο μήνες ζωής, στο ΠΑΣΟΚ θα εξέταζαν σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσουν εξεταστική επιτροπή για το θέμα των τραπεζών. Για την ώρα, βέβαια, θεωρούν ότι καλύπτονται από την εξεταστική για τα μνημόνια, την οποία έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα επεκτείνουν για να πιάσει και την περίοδο που επιβλήθηκαν τα capital controls και ψηφίστηκε το τρίτο μνημόνιο.

Πιέζουν για το Ποτάμι
Παρά το γεγονός ότι χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι δεν θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, εν τούτοις οι βουλευτές του Κινήματος πιέζουν με κάθε τρόπο την ηγεσία να βάλει πολύ νερό στο κρασί της σε ότι αφορά την προσέγγιση με το Ποτάμι. Κάποιοι μάλιστα συνηγορούν στο να υπάρξουν πολλές μυστικές συναντήσεις.

Εξάλλου όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ότι το επόμενο διάστημα θα δεχθούν πολλές επιθέσεις φιλίας από την κυβέρνηση. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην παρούσα φάση δεν έχουν καμία διάθεση να βάλουν πλάτη στον Αλέξη Τσίπρα.

Υπάρχουν μάλιστα και εκείνοι που εκφράζονται με πολύ σκληρά λόγια εναντίον του πρωθυπουργού καθώς δεν ξεχνούν τι έλεγε ο κ. Τσίπρας όταν το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε. Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει δικαίωση και θα προσπαθήσουν μιλώντας στους πολίτες να τους αποδείξουν πως οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ ήταν οι σωστές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα