Ακόμη 5 πρόσωπα σε δίκη για τις μίζες των Tor-M1

Μετά την πρώτη δίκη-ορόσημο για τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα που διήρκεσε μήνες και οδήγησε σε πρωτόδικη καταδίκη 20 ετών κάθειρξης του πάλαι ποτέ πανίσχυρου υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά και σε βαριές καταδίκες συγκατηγορουμένων του, όπως η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, έρχεται σε εύλογο χρόνο και η δίκη για σκέλος της ίδιας υπόθεσης που αφορά σε πρόσωπα για τα οποία συνεχιζόταν η ανάκριση.

Συγκεκριμένα σε δίκη παραπέμπονται πέντε ακόμα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση με τις μίζες για τα αντιπυραυλικά συστήματα Tor-M1.  Το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας έχει ήδη εκδώσει παραπεμπτικό βούλευμα για τον Κύπριο πρώην υπουργό Εσωτερικών Ντίνο Μιχαηλίδη, τον γιο του Μιχάλη, τον -ακόμη καταζητούμενο- έμπορο όπλων Φουάντ Αλ Ζαγιάτ, καθώς και για τον πρώην νομικό σύμβουλο του Κράτους Αναστάσιο Σοφό, αλλά και τη σύζυγό του που εμφανίζεται ως συνδικαιούχος σε λογαριασμό. Με το ίδιο βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα του Ντ. Μιχαηλίδη για άρση της προσωρινής κράτησής του λόγω προβλημάτων υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κύπριος πρώην υπουργός, καθώς και ο γιος του Μιχάλης Μιχαηλίδης, που εκδόθηκαν στην Ελλάδα μετά από αίτημα των δικαστικών μας αρχών, βρίσκονται ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Στην υπόθεση τους ενέπλεξε ο Νίκος Ζήγρας, εξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος έσπασε τη σιωπή που επικρατούσε για χρόνια σε σχέση με την υπόθεση και αποκάλυψε σημεία και τέρατα για τον τρόπο δράσης των εμπλεκομένων.

Ως γνωστόν, ο Ν. Ζήγρας, που εξαιτίας της στάσης του είχε ευνοϊκή μεταχείριση και αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 6 ετών, ήταν ο διαχειριστής των χρημάτων του Άκη Τσοχατζόπουλου και κεντρικό πρόσωπο της διακίνησης του βρώμικου χρήματος μέχρι και το 2004. Έχει υποστηρίξει ότι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του σκανδάλου, εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ήταν ο Βλάσης Καμπούρογλου, ο Φαούντ Αλ Ζαγιάντ, αλλά και ο Ντ. Μιχαηλίδης, πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυπριακής κυβέρνησης. Μάλιστα ο Ζήγρας ανέφερε ως πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης τον πρώην υπουργό της Κύπρου, Ντ. Μιχαηλίδη. Όπως έχει πει, ο Μιχαηλίδης μετέφερε τουλάχιστον τέσσερις φορές μεγάλα χρηματικά ποσά με βαλίτσες στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου μετέφερε όλες τις επιταγές, που προέρχονταν από τον Φαούντ Αλ Ζαγιάντ και τον Βλάση Καμπούρογλου (σ.σ. εκπρόσωπος εμπλεκόμενης υπεράκτιας εταιρείας, που βρέθηκε νεκρός το 2012 στην Ινδονησία). Ο Ντ. Μιχαηλίδης είχε τότε στραφεί νομικά εναντίον του Ν. Ζήγρα, καταθέτοντας μήνυση και αγωγή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα