Αλαφούζος σε Αναστασίου: Τελευταία ευκαιρία, Γιάννη…

Ένα… μαγικό ραβδί που θα μεταμορφώσει την ομάδα και τους παίκτες αναζητεί ο Γιάννης Αναστασίου, προκειμένου να παραμείνει στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Την απόφαση να δώσουν μία ακόμη –τελευταία– ευκαιρία στον Γιάννη Αναστασίου έλαβε η διοίκηση των «πράσινων», η οποία ωστόσο ετοιμάζεται για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Γιάννης Αλαφούζος ζήτησε από τους συνεργάτες του να δοθεί μία ακόμη μικρή παράταση στον κόουτς, καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, θα είναι διασυρμός για τον Παναθηναϊκό να αλλάξει τόσο γρήγορα τον προπονητή, με τον οποίο μόλις πριν λίγους μήνες υπέγραψε κλειστό τριετές συμβόλαιο. Ωστόσο, ξεκαθαρίστηκε πως αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί άμεσα, ώστε να ανακάμψει η ομάδα, η διοίκηση θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αλλαγές στην τεχνική ηγεσία, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Αναστασίου, ώστε να μη χαθεί η προοπτική του πρωταθλήματος. Το θέμα δεν ετέθη προς συζήτηση, καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος ξεκαθάρισε τη θέση του ενώπιον του κόουτς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τελευταία ευκαιρία, Γιάννη… τελευταία!»
Το θέμα πήρε πάνω του ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος δεσμεύτηκε να πάρει αποφάσεις αν δεν υπάρξει αλλαγή στην εικόνα των παικτών. Όσον αφορά τον κόσμο, οι οργανωμένοι έχουν εκφράσει τη θέση τους, ζητώντας την απομάκρυνση του Έλληνα προπονητή, καθώς δεν μπορούν να δεχθούν τον διασυρμό από την Καμπάλα και τον αποκλεισμό από το Europa League.

Η προσέγγιση στους παίκτες
Οι σκέψεις του Γιάννη Αναστασίου για παραίτηση υπάρχουν και έχει αρχίσει να τις συζητά με τους δικούς του ανθρώπους, όμως είναι αποφασισμένος να μην πέσει αμαχητί. Ό,τι και να κάνει ένας προπονητής στην προπόνηση, όσο και να δουλέψει στην τακτική, αν οι παίκτες δεν το «βγάλουν» στο γήπεδο, είναι καταδικασμένος. Ο Γιάννης Αναστασίου το γνωρίζει αυτό, καθ’ ότι μέχρι πρόσφατα βρισκόταν στην… άλλη πλευρά του ποταμού και για τον λόγο αυτόν, θέλησε να βρει στήριγμα σε εκείνους που μπορούν να τον «κρεμάσουν», αλλά και να τον «απογειώσουν».
Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» είχε τετ α τετ με τους τέσσερις αρχηγούς της ομάδας (Ζέκα, Κοτσόλη, Λαγό και Μπεργκ) και συζήτησαν για αρκετή ώρα την κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί. Οι παίκτες εξέφρασαν τις απόψεις τους, ακούστηκαν τα όποια παράπονα και ο Αναστασίου από την πλευρά του επανέλαβε όσα επιθυμεί από εκείνους.
Στάθηκε όμως ιδιαίτερα σε ένα σημείο. Ρώτησε τους αρχηγούς του Παναθηναϊκού αν υπάρχει κάποιο θέμα με τον ίδιο. Φυσικά, η απάντηση που πήρε δεν είχε αντικείμενο, καθώς το πιστεύω του κάθε παίκτη για τον προπονητή του αποτελεί προσωπική υπόθεση και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Η παρέμβαση του Βόκολου
Εν τω μεταξύ, βλέποντας η διοίκηση πως ο Γιάννης Αναστασίου έχει αρχίσει να χάνει το παιχνίδι στα αποδυτήρια, αποφάσισε να πάρει… μέτρα η ίδια. Το άγριο πρόσωπο του Λεωνίδα Βόκολου είδαν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, μετά τη νέα ήττα από τον Πανιώνιο. Η κατάσταση αυτή, βεβαίως, δεν βαρύνει μόνο τους παίκτες, αλλά κυρίως τον προπονητή, Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος φαίνεται ότι έχει χάσει το παιχνίδι σε επίπεδο εμπιστοσύνης των παικτών στις ιδέες του και στις ικανότητές του.
Ο Λεωνίδας Βόκολος, πάντως, υποκαθιστώντας τον τεχνικό της ομάδας, άσκησε δριμύτατη κριτική στους παίκτες και τους έθεσε προ των ευθυνών τους, λέγοντας πως άπαντες θα κριθούν στη συνέχεια.

Το επόμενο διάστημα θα φανεί το τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα του προπονητή στον Παναθηναϊκό. Υψηλά ιστάμενοι παράγοντες θεωρούν «τελειωμένο» τον κόουτς, καθώς δεν πιστεύουν ότι με τις παρούσες συνθήκες θα ανακάμψει η ομάδα. Οι οπαδοί έχουν ζητήσει από τη διοίκηση την αντικατάσταση του Έλληνα προπονητή, ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος, που θέλει να τον κρατήσει, πιέζεται από τους συνεργάτες του να προχωρήσει σε αλλαγές, προκειμένου να επανέλθει το κλίμα και να μη χαθεί πρόωρα και ο στόχος του πρωταθλήματος. Σύντομα, λοιπόν, αναμένονται εξελίξεις…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα