Αλεξανδρής: Σε δραματική κατάσταση πολλοί δικηγόροι

Στοιχεία που αποδεικνύουν τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα μεγάλο μέρος του δικηγορικού σώματος επικαλέστηκε ο ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής στην κεντρική προεκλογική του ομιλία.

Ο κ. Αλεξανδρής ανέφερε ότι το 2013 η μείωση του αριθμού των παραστάσεων στα δικαστήρια σε σχέση με το 2007 ανέρχεται στο 35,24%, ενώ το 38% των δικηγόρων δεν έχει καμία παράσταση στη διάρκεια του έτους και  το 75% έχει λιγότερες από 10 παραστάσεις ετησίως. Επίσης από το 2010 έως σήμερα τριπλασιάσθηκαν οι δικηγορικές παραιτήσεις δικηγόρων λόγω συνταξιοδότησης ή αδυναμίας κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτή τη στιγμή. 2.300 δικηγόροι βρίσκονται σε επαγγελματικό και οικονομικό αδιέξοδο, τόνισε.

Όλα αυτά, πρόσθεσε, σε συνδυασμό με την συστηματική υποτίμηση του δικηγορικού λειτουργήματος οδηγούν τη δικηγορία σε ανυποληψία και απαξία, μειώνοντας το ρόλο της στην απονομή της δικαιοσύνης και υποβαθμίζοντας τις δημοκρατικές εγγυήσεις. Ο κ. Αλεξανδρής απέδωσε στην απερχόμενη διοίκηση του ΔΣΑ αδιαφορία και απάθεια απέναντι στα μείζονα προβλήματα του κλάδου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα