Αλεξιάδης: Πότε δεν θα χρειάζεται να κρατάμε αποδείξεις

O Τρύφων Αλεξιάδης με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 γνωστοποίησε σε ποιες περιπτώσεις δεν θα χρειάζεται να κρατάμε αποδείξεις. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ακόμα καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στον Ant1, μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η υποβολή των δηλώσεων. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, φέτος δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές και εκκρεμεί η ψήφιση διατάξεων από τη Βουλή που θα ρυθμίζουν λεπτομέρειες όπως για τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, για άνεργους και φοιτητές.

Σε ο, τι αφορά τις αποδείξεις για το 2016 ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να τις ζητούν, τονίζοντας ότι «η φοροδιαφυγή είναι υπόθεση όλων». Σχετικά με το αφορολόγητο ενημέρωσε ότι μια κατηγορία πολιτών το δικαιούται και ετοιμάζεται η σύνδεσή του με τη χρήση πλαστικού χρήματος.

«Αυτοί που δικαιούνται αφορολόγητο κρατούν τις αποδείξεις από 1η Ιανουαρίου, όταν όμως η αγορά γίνει με πλαστικό χρήμα, η διάταξη θα ορίζει ότι δεν θα χρειάζεται να κρατά κανείς την απόδειξη, αυτό όμως θα ισχύει τυπικά από την ημερομηνία που θα έρθει η διάταξη στη Βουλή», είπε ο κ. Αλεξιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, η χρήση πλαστικού χρήματος δεν θα επιβληθεί από την πρώτη εφαρμογή του, ούτε σε όλες τις ηλικίες, ούτε σε απομακρυσμένες περιοχές.

Τέλος, ο κ. Αλεξιάδης ενημέρωσε ότι με βάση διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή, όποια επιχείρηση ή φυσικό πρόσωπο κάνει δωρεά προς τους φορείς του Δημοσίου για τους πρόσφυγες είτε σε είδος ή υπηρεσία αυτό είναι χωρίς ΦΠΑ

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα