Αλεξιάδης: Πώς θα εξοικονομήσουμε δαπάνες του Δημοσίου

Στο κτήριο της πρώην καπνοβιομηχανίας Κεράνης, στην περιοχή του Ρέντη «μετακομίζει» το Yπουργείο Οικονομικών και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης παρουσίασε το σχέδιο της αξιοποίησης των δημόσιων κτιρίων για να επιτύχει η κυβέρνηση σημαντική εξοικονόμηση δαπανών του Δημοσίου.

Στο κτήριο, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, πρόκειται να στεγαστούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

 Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε ο Τρύφων Αλεξιάδης σύμφωνα με τα οποία σήμερα το Δημόσιο δαπανά 221.000 ευρώ το μήνα ως ενοίκιο για ένα άδειο κτήριο, την ώρα που μπορεί να υπερκαλύψει με τη χρήση του τις ανάγκες στέγασης όχι μόνο των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών αλλά και άλλων υπηρεσιών του Δημοσίου. Χαρακτηριστικά είναι τα εξής, όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός: σήμερα το υπουργείο Οικονομικών για τις ανάγκες στέγασης 1.027 υπαλλήλων του σε 7 διαφορετικά κτήρια δαπανά 232.000 ευρώ το μήνα ως ενοίκιο, ενώ για το συγκεκριμένο κτήριο το ενοίκιο είναι 221.000 ευρώ το μήνα και μπορεί να στεγάσει 2.300 υπαλλήλους με 506 θέσεις παρκινγκ. Πολύ περισσότερους δηλαδή από τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης άσκησε κριτική στις προηγούμενες κυβέρνησης γιατί δεν αξιοποίησαν το συγκεκριμένο κτήριο και άλλες δυνατότητες μείωσης των δημοσίων δαπανών μέσω της καλύτερης αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου την ώρα που επέλεγαν να μειώνουν δαπάνες με απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει συνολικό πρόγραμμα για την καλύτερη αξιοποίηση τω δημοσίων κτηρίων σε όλη την Ελλάδα. Ειδικότερα για το υπουργείο Οικονομικών το πρόγραμμα προβλέπει την στέγαση όλων των υπηρεσιών του σε κάθε πόλη σε ένα κτήριο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα