Αλλάζει το κλίμα για τον Γκουαρδιόλα

Στην αρχή δεν τους άρεσε το στυλ παιχνιδιού. Μετά είχαν παράπονα για την απώλεια του Champions League. Τελικά, φαίνεται πως ο Πεπ Γκουαρδιόλα κερδίζει με τον τρόπο του και τους πιο δύσκολους ανθρώπους της Μπάγερν Μονάχου.

Ξαφνικά ο Πεπ είναι ιδιαίτερα αγαπητός και αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις του ποδοσφαιρικού διευθυντή της Μπάγερν, Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε:

«Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο. Έχουμε μια καλή ομάδα και μια καλή ομάδα χρειάζεται έναν καλό προπονητή. Το πετύχαμε με τον Γιουπ Χάινκες και τώρα με τον Πεπ Γουαρδιόλα. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος ότι ο Πεπ θα συνεχίσει και μετά τις 30 Ιουνίου 2016. Νιώθει καλά, έχει μια καλή ομάδα, το Μόναχο είναι ωραία πόλη…»

Τελικά το… τσούκου-τσούκου μια χαρά ποδόσφαιρο είναι όταν συνδυάζεται με τεσσάρες και πεντάρες. Η Μπάγερν στα 74 παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Καταλανό στον πάγκο της έχει σκοράρει 194 φορές (2,5 γκολ ανά αγώνα), έχει πάρει δύο πρωταθλήματα και οδεύει για το τρίτο, ενώ δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η ομάδα του Μονάχου έχανε τα πρωταθλήματα από τη Βέρντερ (2004), από την Στουτγκάρδη (2007), από την Βόλφσμπουργκ (2009) και από την Ντόρτμουντ (2011 και 2012). Ενδιάμεσα κατακτούσε τα πρωταθλήματα με σαφώς λιγότερα τέρματα στο ενεργητικό της (72 το 2010, 68 το 2008, μόλις 67 το 2006 και 75 το 2005).

Βέβαια, στο μνήμη των φίλων της Μπάγερν θα μείνει για πάντα αποτυπωμένη και η σεζόν 2012-2013 όταν ο Γιουπ Χάινκες τα πήρε όλα, (Ντανμπλ και Champions League), με την ομάδα του να σκοράρει 98 φορές στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας 29 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες σε 34 αγωνιστικές. Ωστόσο, αυτή η χρονιά δε μειώνει σε καμία περίπτωση τα κατορθώματα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα