Αλλάζει το μοντέλο, ακόμη κι αν μείνει ο Σκίμπε

Η συζήτηση που προέκυψε μετά την παρουσία της Εθνικής μας ομάδας στα μπαράζ με την Κροατία είναι μία. Αν πρέπει να συνεχίσει ο Μίκαελ Σκίμπε την τακτική του «κλειστού κλαμπ». Κι αυτό διότι παίζουν στην Εθνική παίκτες χωρίς παρουσία στις ομάδες τους και μένουν εκτός κάποιοι άλλοι που «πετάνε».

Η αλήθεια σε αυτά τα ζητήματα είναι σχεδόν πάντα κάπου στη μέση. Στην Εθνική πρέπει να καλούνται 18-19 παίκτες «ο κόσμος να χαλάσει», είτε είναι σε φόρμα, είτε είναι σε αγωνιστική επαγρύπνηση, είτε στις ομάδες τους κάθονται στον πάγκο.

Ας εξετάσουμε την Εθνική μας ομάδα υπό καθεστώς απόλυτης υγείας όλων των παικτών. Ποιοι θα μπορούσαν να είναι αυτοί οι 18:

Καρνέζης, Καπίνο, Ανέστης –  Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ρέτσος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Σταφυλίδης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας –  Ζέκα, Ταχτσίδης, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Φορτούνης – Μήτρογλου, Δώνης, Καρέλης. Ποδοσφαιριστές που όταν είναι καλά είναι βασικοί στις ομάδες τους. Καλά ως εδώ…

Από εκεί και έπειτα γιατί πρέπει οι υπόλοιποι επτά που καλούνται (ή δέκα αν υπάρχουν τραυματισμοί) να είναι πάντα οι ίδιοι; Δεν είναι φυσιολογικό οι εφεδρικοί να εναλλάσσονται ανάλογα με τις απαιτήσεις του αγώνα ή τη φόρμα τους. Γιατί να κληθούν πέντε αμυντικά χαφ με το Γιβραλτάρ;

Το κλαμπ μπορεί να είναι κλειστό και να απαρτίζεται από 20 παίκτες. Οι υπόλοιποι πέντε ή έξι ή και παραπάνω ανάλογα με την υγεία των βασικών και αναντικατάστατων, ακόμη κι αν είναι διαφορετικοί από κλήση σε κλήση (που δεν θα είναι), δεν θα διαταράξουν το κλίμα της Εθνικής.

Ο Μίκαελ Σκίμπε το πήρε το μήνυμα και μένει να δούμε αν θα επιδιώξει αυτή τη συμπεριφορά στο μέλλον ή θα παραμείνει πιστός στο δόγμα του. Άλλωστε, πριν από τα προκριματικά του Euro, υπάρχει ο νεοσύστατος θεσμός του Nations Cup, όπου η Εθνική θα αντιμετωπίσει ομάδες της ίδιας δυναμικής. Στο συγκεκριμένο τουρνουά – αν έχει μείνει μέχρι τότε ο Σκίμπε – θα φανούν πολλά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα