“Αλλαγές και παραμονή της χώρας στην Ευρώπη ή έξοδος και εθνική τραγωδία”

Κάλεσμα στον Αλέξη Τσίπρα να πάρει τις αποφάσεις του  για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, όπως έχει πάρει εντολή,  απηύθυνε  ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στους υπεύθυνους των τομέων πολιτικής του Ποταμιού.

 «Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του. Αλλαγές και παραμονή της χώρας στην Ευρώπη ή έξοδος και εθνική τραγωδία.

Αυτό είναι το δίλημμα», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού προσθέτοντας ότι «ένα κράτος δικαίου, με δυναμική οικονομία και κοινωνική προστασία, μια χώρα ευρωπαϊκή, είναι η εντολή.

Και όχι μια χώρα που τσαλαβουτάει σε ιδεοληψίες και εθνικισμούς με σκυφτούς πολίτες που αναζητούν τριτοκοσμικά στηρίγματα »

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επισημαίνει ότι οι αποφάσεις για το μέλλον της χώρας δεν είναι υπόθεση ενός μόνο κόμματος αλλά ευρύτερων συνεννοήσεων, κάνοντας λόγο για «φιάσκο με τους διαπραγματευτικούς ερασιτεχνισμούς».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επέκρινε την κυβέρνηση για τη σύμπραξη της με τους ΑΝΕΛ και για το διπλό πρόσωπο, όπως είπε, που εμφανίζει στις συζητήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους και στο τρόπο που πολιτεύεται στο εσωτερικό της χώρας.

«Συμπαθητικοί φιλοευρωπαϊστές στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, εθνολαϊκιστές και σταλινικοί στην Αθήνα.”Δεν θα κάνουμε το λιμάνι Τσάιναταουν!” λέει ο αρμόδιος υπουργός και έπρεπε να πάει ο Δραγασάκης στο Πεκίνο για να μάθουμε ότι ευχαρίστως θα το κάνουμε Τσάιναταουν αρκεί να μας βοηθήσουν λίγο οι Κινέζοι με 200 εκατομμύρια σε έντοκα» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Αναφορικά με την τακτική της κυβέρνησης και τη λίστα των μεταρρυθμίσεων για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους ο κ. Τσίπρας είπε ότι «οι υπουργοί όμως μπορεί να είναι λαλίστατοι και κάποιοι από αυτούς κομματικά πολυπράγμονες, αλλά έναν κατάλογο μεταρρυθμίσεων δεν έχουν καταφέρει ακόμη να συντάξουν.

Γιατί άλλο οι προεκλογικές ρητορείες και άλλο η κυβερνητική πολιτική.΄Αλλο η Κουμουνδούρου και άλλο το Μαξίμου.

Κάποιοι δεν μπορούν και κάποιοι άλλοι δε θέλουν. Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας είναι αναγκασμένος να μεταμορφώνεται από ενθουσιώδης Ευρωπαίος στο Βερολίνο σε διαχειριστή ενός αποπνικτικού εσωκομματικού και κυβερνητικού περιβάλλοντος που κυριαρχείται από πρόσωπα και ιδεοληψίες του παρελθόντος».

«Ο πρωθυπουργός δηλώνει: “Ρήξη με τα συμφέροντα, λύση με την Ευρώπη”. Μόνο που τα δικά σας στελέχη κ. Τσίπρα μιλάνε για ρήξη με την Ευρώπη.

Και εσείς είστε που πρέπει να το πάρετε απόφαση ή μάλλον να πάρετε τις αποφάσεις σας. Δεν έχουμε άλλο χρόνο.

Η λύση για τη χώρα είναι η ρήξη με τα συμφέροντα, τις συντεχνίες και αυτούς που υπονομεύουν την ευρωπαϊκή μας πορεία» υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης και μίλησε «για το τελευταίο σχέδιο όσων επιδιώκουν τη χρεοκοπία μέσα και έξω από την Ελλάδα είναι η θεωρία της “βελούδινης μετάβασης”.

Το “χρυσό αλεξίπτωτο”. Θα πάρουμε 20-30 δισ. και θα φύγουμε από το ευρώ. Μην ανησυχείτε και δεν θα πονέσει. Πρόκειται για ένα ύπουλο σχέδιο μέσα από το οποίο προσπαθούν να ξεγελάσουν την κοινή γνώμη και να εξουδετερώσουν το πλειοψηφικό ρεύμα για παραμονή στο ευρώ».

Κριτική άσκησε ο επικεφαλής τους Ποταμιού και «στους απέναντι που καταγγέλλουν τον κ. Τσίπρα γιατί έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και αν δεν την έριχνε τώρα θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια. Έλεος παιδιά δεν τα έχουμε ξεχάσει όλα.

Ο Παπανδρέου έριξε τον Καραμανλή. Ο Σαμαράς έριξε τον Παπανδρέου. Ας μην κάνουμε λοιπόν πως ξαφνιαζόμαστε με τους βερμπαλισμούς του ΣΥΡΙΖΑ – ότι μπορεί μόνος του – όλοι μπορούσατε μόνοι σας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα