Αλλαγές στην εταιρική διακυβέρνηση του ΤΑΙΠΕΔ

Αλλαγές  στην εταιρική διακυβέρνηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) προανήγγειλε ο αρμόδιος επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρέν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

Ερωτηθείς για δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αλλαγή της έδρας του ΤΑΙΠΕΔ και μετατροπής του σε ιδιωτική εταιρεία ειδικού σκοπού (special purpose vehicle) με ξένους μάνατζερς ο επίτροπος Ρεν δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε τις πληροφορίες αυτές, ωστόσο προανήγγειλε αλλαγές στη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ.

Συγκεκριμένα απατώντας στην ερώτηση του Νίκου Χουντή, ο Όλι Ρεν απάντησε: «Η αξιολόγηση από την Επιτροπή της διαδικασίας ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα έχει δημοσιευτεί στην έκθεση συμμόρφωσης μετά την τρίτη αποστολή ελέγχου στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής.

Στο πλαίσιο της τρέχουσας επανεξέτασης, πραγματοποιείται αξιολόγηση της απόδοσης και των αποτελεσμάτων της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης από τη δημιουργία του ΤΑΙΠΕΔ. Προβλέπονται μεταρρυθμίσεις της εταιρικής διακυβέρνησης, ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η τρέχουσα λειτουργία και το πλαίσιο της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης».

Η πλήρης ερώτηση του Νίκου Χουντή ήταν η εξής: «Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, αξιωματούχοι της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκφράζουν ανησυχίες για την πορεία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα και, ταυτόχρονα, εμφανίζονται θετικοί στην ιδέα αλλαγής της έδρας του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και μετατροπής του σε ιδιωτική εταιρεία ειδικού σκοπού (special purpose vehicle).

Ερωτάται η Επιτροπή:

1) Έχουν εκφραστεί ανησυχίες για την πορεία εκτέλεσης του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, εκ μέρους των δανειστών;

2) Εξετάζεται η ιδέα για αλλαγή του καταστατικού του ΤΑΙΠΕΔ και, αν ναι, σε ποια κατεύθυνση;»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα