Αλλαγές στο νομοσχέδιο για την προστασία των εργαζόμενων

Νέο κύκλο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση πυροδότησαν οι  αλλαγές, αλλά και η απόσυρση εκ μέρους της υπουργού Εργασίας, του άρθρου 45 του νομοσχεδίου για την προστασία των εργαζόμενων, το οποίο αφορά στις διαδικασίες ενημέρωσης και διαβούλευσης μεταξύ των εργαζόμενων και των εργοδοτών.

Η κ. Αχτσιόγλου, μίλησε για «προσωρινή απόσυρση» και εξήγησε ότι έπρεπε να γίνει αυτό καθώς δεν οριζόταν σαφώς στην διάταξη τί θεωρείται «ουσιώδης μεταβολή» (δηλαδή αν είναι η μία ημέρα καθυστέρησης καταβολής μισθού ή ο ένας μήνας) η Αντιπολίτευση ωστόσο εξαπέλυσε επίθεση, λέγοντας πως και πάλι εξαπατάται η Βουλή. Υπενθυμίζει μάλιστα ότι  μόλις χθες, ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωνε ότι οι Θεσμοί δεν έχουν αντιρρήσεις για τις διατάξεις του νομοσχεδίου αυτού.

Για απόσυρση διάταξης, πάνω στην οποία είχε επενδύσει η κυβέρνηση και αποτελούσε τον κεντρικό πυρήνα του νομοσχεδίου, και για αλλαγές που δεν είναι απλώς νομοτεχνικές, αλλά η ουσία του νομοσχεδίου, μίλησαν ο Νίκος Δένδιας και ο Γιάννης Βρούτσης από την ΝΔ. «Παίρνετε πίσω το άρθρο διαβούλευσης που είχατε κάνει σημαία πολιτική το προηγούμενο διάστημα» ανέφερε ο κ. Βρούτσης. Για κακή νομοθέτηση έκανε λόγο ο κ. Δένδιας, επισημαίνοντας ότι προκαλεί ζημία στον εργαζόμενο ειδικά η τροπολογία σχετικά με το δόλο εργοδότη σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος.

Για θράσος κατηγόρησε την αρμόδια υπουργό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, επισημαίνοντας ότι, ενώ ρωτήθηκε αν θα επιφέρει αλλαγές, εκείνη απέφυγε να απαντήσει και λίγο πριν ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο, αποσύρει ρυθμίσεις εν μέσω νομοτεχνικών βελτιώσεων.

«Δεν είστε μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας κι έχετε το θράσος να έρχεστε εδώ να κοροϊδεύετε την Βουλή» είπε ο κ. Λοβέρδος, προκαλώντας την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Μαντά, ο οποίος μίλησε για «απρέπεια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα