Αλμέιδα: «Έπιασα πάτο, αλλά δεν τα παράτησα!»

Ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Ένωσης στη φετινή πρεμιέρα του πρωταθλήματος, καθώς σημείωσε δύο γκολ (αναδείχθηκε MVP) στο 4-1 κατά της Ξάνθης. Πέτυχε ένα από τα ωραιότερα γκολ και έδειξε ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος των φετινών στόχων και προσδοκιών της ΑΕΚ. Και το κυριότερο. Απέδειξε με το καλημέρα πως έχει το σθένος και την ικανότητα να βρει ξανά τα πατήματά του, αυτά που είχε χάσει για δύο χρόνια λόγω μάλλον των κακών του επιλογών.

Ο Ούγκο Αλμέιδα παραχώρησε συνέντευξη σε εφημερίδα της πατρίδας του και εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην ΑΕΚ, διότι η ελληνική ομάδα προσφέρει αίσθηση αναζωογόνησης στα ποδοσφαιρικά του κύτταρα: « Ήμουν δύο χρόνια στον πάτο, αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψα. Ούτε θα εγκαταλείψω. Όλα όσα κατέκτησα ήταν με ιδρώτα και θυσία. Έφτασα 31 ετών για να κατηγορηθώ για κατάσκοπος, είδα ανθρώπους να δολοφονούνται μπροστά μου στο Νταγκεστάν», είπε ο Πορτογάλος επιθετικός, ο οποίος έμεινε έξι μήνες στη Μαχάτσκαλα, στη ρωσική πόλη στις ακτές της Κασπίας, όπου οι συχνές καταστάσεις βίας δεν του επέτρεψαν να αγωνιστεί σύμφωνα με τις δυνατότητές του.

Ο Αλμέιδα εξήγησε στη συνέχεια τι πήγε στραβά και στο Ανόβερο, στον επόμενό του σταθμό μετά την Ανζί: «Όταν το 2015 πήγα στην Ανζί ξεκίνησε η σεζόν και ζούσα σε ένα είδος σπιτιού με μειωμένες παροχές για έξι μήνες, χωρίς να μπορώ να δω τους φίλους μου και την οικογένειά μου. Μετά την Ανζί έφυγα για το Ανόβερο καθώς ήθελα να επιστρέψω σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο Τόμας Σάαφ με εμπιστευόταν και με υποστήριζε, αλλά όταν αυτός έφυγε η διοίκηση μου προκαλούσε πολλά προβλήματα θέλοντας να με εξαναγκάσει να φύγω κι εγώ».

O επιθετικός της ΑΕΚ, τέλος, είπε πως κάθε φορά που ο Φερνάντο Σάντος θα καλεί τους διεθνείς της Εθνικής Πορτογαλίας, θα διατηρεί μία μικρή πιθανότητα της τάξης του 5%, μήπως ακούσει κι αυτός το όνομά του, αλλά ακόμη κι αν δεν συμβεί θα νιώθει πάντα περήφανος που φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην τελευταία του συμμετοχή. Αν συνεχίσει να σκοράρει κι επειδή υπάρχει παραδοσιακά έλλειψη στους φορ στην Εθνική Πορτογαλίας, ποτέ δεν ξέρεις…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα