ΑΛ . ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Σταθερά βήματα μπροστά…»

Απαντήσεις για τα άμεσα και τα μελλοντικά σχέδια της Attica Bank έδωσε σήμερα ο νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο νέος διοικητικός ηγέτης της τράπεζας, «σημείο εκκίνησης για όλους τους σχεδιασμούς της Attica Bank αποτελεί η επιτυχής ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού μας κεφαλαίου. Σε αυτό το σκοπό έχουμε επικεντρώσει τις προσπάθειες μας έχοντας, τη στήριξη του βασικού μετόχου,των υπολοίπων μετόχων μας και τη βοήθεια των διεθνών οίκων-συμβούλων μας. Θα τα καταφέρουμε για άλλη μια φορά και θα σηματοδοτήσουμε μια νέα πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας ισχυρού εσωτερικού κεφαλαίου. Με τον τρόπο αυτό θα αναδειχθεί τόσο η διακριτή παρουσία μας στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, όσο και ο σημαντικός αναπτυξιακός μας ρόλος στην ελληνική οικονομία».

Αναφερόμενος στους βασικούς πυλώνες της επιχειρησιακής στρατηγικής της Attica Bank, ο κ. Αντωνόπουλος τους οριοθέτησε ως εξής:
α) Εξωστρεφής ανάπτυξη των εργασιών, με ιδιαίτερη στόχευση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στον τεχνικό κόσμο.
β) Επίτευξη ισχυρής οργανικής κερδοφορίας με έμφαση στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και των προϊόντων.
γ) Αποτελεσματική αναδιάρθρωση των λειτουργιών μας, επενδύοντας στους ανθρώπους μας και στα εξελιγμένα συστήματα.
δ) Βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής βάσης της τράπεζας.
ε) Αποτελεσματικότερη διαχείριση του χαρτοφυλακίου των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σύμφωνα με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλό του ο Όμιλος της Attica Bank θα αναπτύξει τις επιχειρηματικές δράσεις της σε τομείς όπως η επενδυτική τραπεζική, η διαχείριση κεφαλαίων και η ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και προϊόντων, με ιδιαίτερη πάντα στόχευση στο χώρο των μηχανικών και των λοιπών ασφαλισμένων υπό την ομπρέλα του σχετικού ενιαίου ασφαλιστικού φορέα.

«Η διοίκηση θα αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία για συνεργασίες, σε τοπικό ή διεθνές επίπεδο, οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία» είπε κλείνοντας ο κ. Αντωνόπουλος για να συμπληρώσει ότι «η “οικογένεια” της Attica Bank, με κεφάλαια, σχέδιο και ισχυρές δομές, θα βαδίσει με σίγουρα και σταθερά βήματα προς μια μόνο κατεύθυνση: Μπροστά»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα