Αλ Μπιν: «Χρειάζεται κάτι καινούριο το ποδόσφαιρο»

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης θεωρεί ότι το μεγάλο φαβορί για να αντικαταστήσει τον Ζεπ Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA τον Μισέλ Πλατινί και αυτό μένει να αποδειχθεί στις εκλογές που θα γίνουν σε λίγους μήνες.

Αυτός που σίγουρα θα τον κοντράρει στην κούρσα για τη διαδοχή είναι ο Πρίγκιπας της Ιορδανίας Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν, ο σημερινός αντιπρόεδρος της FIFA, ο οποίος δηλώνει στα ίσια πως ο Πλατινί είναι το χαϊδεμένο παιδί του Μπλάτερ και στην ουσία αν αναδειχθεί πρόεδρος δεν θα έχει να δώσει κάτι καινούριο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Στις δηλώσεις του ανέφερε:

«Σέβομαι τον Πλατινί τόσο σαν πρόεδρο της UEFA, όσο και σαν ποδοσφαιριστή, αλλά υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα UEFA και FIFA. Η εισαγωγή του Πλατινί στον χώρο της διοίκησης του ποδοσφαίρου ήταν ως προστατευομένου του Ζεπ Μπλάτερ. Χρειαζόμαστε ένα νέο ξεκίνημα. Τον έχω ακούσει, αλλά θέλω να ξέρω ότι το μέλλον θα είναι διαφορετικό από το παρελθόν και δεν είμαι καθόλου σίγουρος για αυτό. Πάντως, δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί του.

Ο Σεπ Μπλάτερ θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί καιρό τώρα και αν πραγματικά είχε τις καλύτερες προθέσεις για το ποδόσφαιρο στη καρδιά του, θα το είχε κάνει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα