Αμερικανοί και Έλληνες δόκιμοι του στρατού εκπαιδεύονται μαζί

Στην Ελλάδα ταξίδεψαν 33 δόκιμοι του Αμερικανικού Σώματος Εκπαίδευσης Έφεδρων Αξιωματικών (ROTC) αυτό το καλοκαίρι για δύο εβδομάδες προπόνησης μαζί με Έλληνες ομολόγους τους. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι μελλοντικοί αξιωματικοί του στρατού ενημερώθηκαν για νέες στρατιωτικές τακτικές, ήρθαν σε επαφή με διαφορετικά στυλ ηγεσίας και γνώρισαν τον ελληνικό πολιτισμό από πρώτο χέρι. Η στρατιωτική τους εκπαίδευση περιελάμβανε ασκήσεις, διαγωνισμούς σκοποβολής και εν πλω επιχειρήσεις στο Αιγαίο Πέλαγος.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2014, περισσότεροι από 1.400 δόκιμοι του στρατού, οι οποίοι είναι όλοι φοιτητές σε πανεπιστήμια, ταξίδεψαν σε περισσότερες από 40 χώρες στο πλαίσιο του προγράμματος Πολιτιστικής Κατανόησης και Γλωσσομάθειας του Στρατού των ΗΠΑ. Τα προγράμματα αυτά εμβαθύνουν τους δοκίμους σε ξένες γλώσσες, πολιτισμούς και κοινωνικο-οικονομικές καταστάσεις για την ενίσχυση της κατανόησης και δια-λειτουργικότητας μεταξύ εταίρων και συμμάχων.

Παρότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε ισχύ εδώ και τρία χρόνια, φέτος ήταν η πρώτη φορά που έγινε σε συνεργασία με τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Το πρόγραμμα αυτό εκπαίδευσης δοκίμων Ελλάδας και Αμερικής αποτελεί άλλη μια πτυχή της ισχυρής διμερούς αμυντικής συνεργασίας. Η συνέχιση της κοινής κατάρτισης σε όλα τα επίπεδα βελτιώνει την δια-λειτουργικότητα και την ετοιμότητα των δύο εταίρων. Οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας συνεργάζονται στενά μέσω του ΝΑΤΟ σε τομείς που ποικίλουν από τις προσπάθειες σταθεροποίησης στα Βαλκάνια μέχρι και τη βελτίωση της ασφάλειας στη ναυτιλία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα