“Αμεση η αρωγή της Πολιτείας στους σεισμόπληκτους”

Για δέσμευση και αρωγή της Πολιτείας προς τους σεισμόπληκτους της Λευκάδας μίλησε ο Παναγιώτης Σγουρίδης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στο νησί. 

“Η αρωγή της πολιτείας θα είναι άμεση. Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα»δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών. Ο ίδιος, ηγείται κυβερνητικού κλιμακίου το οποίο από την Τρίτη πισκέπτεται τις σεισμόπληκτες περιοχές στην Ιθάκη και τη νοτιοδυτική Λευκάδα.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, επεσήμανε πως ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή αμέσως μετά τον ισχυρό σεισμό να κινητοποιηθούν οι υπουργοί Ν. Τόσκας και Χρ. Σπίρτζης, για την αντιμετώπιση της κατάστασης, με αποτέλεσμα να συγκροτηθεί το κυβερνητικό κλιμάκιο.

Από την πρώτη στιγμή, τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών, ο κρατικός μηχανισμός απέδειξε πως μπορεί να αντεπεξέλθει στις δύσκολες περιστάσεις. Εξάλλου, όπως είπε, η περιοχή είναι σεισμόπληκτη και ως εκ τούτου υπάρχει μια προηγούμενη εμπειρία.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λευκάδα

«Βρισκόμαστε εδώ, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και πρόεδρο του ΟΑΣΠ τον κ. Λέκκα και τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής. Περιοδεύαμε στις πληγείσες περιοχές. Παρά το μεγάλο μέγεθος του σεισμού οι υποδομές και τα κτίρια άντεξαν», είπε ο κ. Σγουρίδης, για να προσθέσει:

«Η αρωγή της πολιτείας θα είναι άμεση. Θα κηρυχτεί το νησί, ολόκληρη η Λευκάδα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και θα οριοθετηθεί η σεισμόπληκτη περιοχή αφού γίνουν οι καταγραφές των ζημιών. Έχουν συγκροτηθεί 14 κλιμάκια από μηχανικούς και ειδικούς με κατάλληλο εξοπλισμό που θα καταγράψουν τις ζημιές, ενώ συμπληρωματικά ετοιμάζονται άλλα τόσα».

«Κλιμάκιο θα στείλουμε στην Ιθάκη, για την καταγραφή των προβλημάτων και των ζημιών ενώ παράλληλα θα βοηθήσουμε να καταγραφούν οι ζημίες σε οικοσκευές και επαγγελματικές επιχειρήσεις για να υπάρξουν αποζημιώσεις», ανέφερε.

Το μέλος της κυβέρνησης εξήρε την ψυχραιμία που επέδειξαν οι κάτοικοι της Λευκάδας, τονίζοντας:

«Αυτή η ψυχραιμία, αποτρέπει τη δημιουργία, για λογούς πολιτικής σκοπιμότητας κάποιων καταστάσεων, που θα δυσφημίσουν το τουριστικό αυτό νησί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα