ΑΜΥΡΑΣ: “Να γίνουμε αυτόνομοι για να κερδίζουμε τις μάχες στην εξωτερική πολιτική”

«Να γίνουμε αυτόνομοι, να γίνουμε ένας λαός που στηρίζεται στα πόδια του, με προοπτική, έτσι κερδίζονται και οι μάχες στην εξωτερική πολιτική». Αυτά τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, σε τηλεοπτική του παρέμβαση, συνδέοντας το θέμα των αδειών των υδατοδρομίων με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, για το οποίο ανέφερε ότι το όνομα είναι ο προορισμός και όχι η αφετηρία της διαπραγμάτευσης, καθώς υπάρχουν ζητήματα προς επίλυση, όπως ο δηλωμένος αλυτρωτισμός στο σύνταγμα των Σκοπίων.

Παράλληλα ο κ. Αμυράς ζήτησε με ερώτηση του στη Βουλή, σαφείς απαντήσεις, για τα ποσά που έχουν εισπραχθεί από την ίδρυση του Πράσινου Ταμείου μέχρι σήμερα και αν έχουν γίνει τα ανταποδοτικά περιβαλλοντικά έργα για τα οποία δημιουργήθηκε το Πράσινο Ταμείο ή αν οι πόροι του διατέθηκαν κατά συντριπτικό ποσοστό για να καλύψουν μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού. Ο βουλευτής του Ποταμιού κάλεσε τον παριστάμενο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να εντείνει η Πολιτεία τις προσπάθειές της, ώστε να φτάσει στο 100% της διάθεσης των πόρων σε ανταποδοτικά περιβαλλοντικά έργα.

Επιπλέον ο Γιώργος Αμυράς αναφέρθηκε στη ανάγκη συνεργασίας των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα και ειδικότερα στις προοπτικές, που θα εξασφάλιζε η συνεργασία αυτή για την προστασία, αλλά και για την έρευνα και ανάπτυξη των προστατευόμενων περιοχών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα