Ανάγκασαν την Turkcell να ρίξει το σήμα στην πλατεία Ταξίμ

Εθνικές διαστάσεις αποκτά το κύμα διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν, καθώς οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που ξεκίνησαν από την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης έχουν επεκταθεί πλέον σε 48 πόλεις. 

Μετά από ακόμη μία νύχτα όπου οι αρχές ασφαλείας προσπάθησαν να καταστείλουν με βία και χημικά τους διαδηλωτές βίας, το πρωί της Δευτέρας τα πράγματα ήταν σαφώς πιο ήρεμα, αλλά τα σημάδια παραμένουν και ουδείς μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια τις όποιες εξελίξεις.

Σε ό,τι αφορά τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων, η Διεθνής Αμνηστία κάνει μέχρι στιγμής λόγο για τον θάνατο δύο ανθρώπων και το τραυματισμό άλλων 1.000. Ωστόσο οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες καθώς σε όλη τη διάρκεια των τελευταίων 4 ημερών όπου και εξελίσσεται η αποκαλούμενη και ως «τουρκική άνοιξη», η κυβέρνηση Ερντογάν προσπαθεί να ελέγξει τη ροή των ειδήσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η είδηση που μετέδωσε η δημοσιογράφος Ruhat Mengi σε ρεπορτάζ που έκανε για λογαριασμό του ειδησεογραφικού καναλιού CNN και στο οποίο αναφέρεται το εξής: Μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Τουρκία, η Turkcell, κατήγγειλε ότι δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να μπλοκάρει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες στην Κωνσταντινούπολη και κυρίως στην πλατεία Ταξίμ.

Ειδικότερα στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η Turkcell υποχώρησε στις πιέσεις μαζί με άλλα δύο δίκτυα και απενεργοποίησε την επικοινωνία, ενώ όπως αναφέρει η ίδια δημοσιογράφος, απενεργοποιημένες έμειναν σκόπιμα για αρκετές ώρες οι κάμερες του CCTV.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα