Ανάκογλου: «Δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητος ο Περέιρα»

«Δεν είναι και ωραίο ένας προπονητής που έχει εργαστεί στην Ευρώπη να προκαλεί» σύμφωνα με τον Δημήτρη Ανάκογλου, αναφερόμενος στον Βίτορ Περέιρα, όταν ο Χάρα πέτυχε το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Real News»

Για τον προημιτελικό με τον Ολυμπιακό: «Σίγουρα ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία να παίζουμε μπροστά σε τόσο κόσμο, σε ένα κοινό που εμείς το φέραμε στο γήπεδο, με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματά μας. Στενοχωρηθήκαμε που δεν τα καταφέραμε στο τέλος και πιο πολύ επειδή νομίζω πως αξίζαμε να προκριθούμε. Θέλαμε να αφιερώσουμε την επιτυχία στους οπαδούς μας, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια κάνουν υπομονή και στέκονται δίπλα μας, παρά τις πίκρες και τα δύσκολα».

Για τη διακοπή του αγώνα: «Ήταν λάθος η είσοδός τους, έστω κι αν ήταν μια μικρή μερίδα, μια μειοψηφία, μπροστά στις χιλιάδες που δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα. Τί να πω; Τα μέτρα πρέπει σίγουρα να γίνουν ακόμη πιο αυστηρά. Αυτό ευχόμαστε και ελπίζουμε όλοι».

Για τους Περέιρα και Κασάμι: «Σίγουρα είναι μια άσχημη συμπεριφορά εκείνων που κάνουν χειρονομίες και δεν σέβονται. Το επίπεδο της ΑΕΚ ήταν και παραμένει υψηλό και δεν πρόκειται να το αμαυρώσουν οι λίγοι που λειτούργησαν όπως λειτούργησαν. Από την άλλη, όμως, δεν είναι και ωραίο ένας προπονητής που έχει εργαστεί στην Ευρώπη να προκαλεί. Το έκανε στη Λεωφόρο, το επανέλαβε στο ΟΑΚΑ. Αυτό είναι κακό για την εικόνα του. Και δεν ήταν ο μόνος. Και ο Κασάμι είδαμε όλοι πως αντιδρούσε. Καμία τέτοια συμπεριφορά δεν πρέπει να μένει ατιμώρητη».

Για τα συναισθήματα των παικτών μετά τον αποκλεισμό: «Η αλήθεια είναι ότι απογοητευτήκαμε. Είμαστε μια νεανική ομάδα, κάνουμε όνειρα, θέλαμε να παίξουμε στον τελικό, γεμίσαμε το Ολυμπιακό Στάδιο, νιώσαμε υπερήφανοι. Πλέον στρεφόμαστε ξανά στον βασικό μας στόχο, που είναι το πρωτάθλημα και η επιστροφή της ΑΕΚ εκεί όπου ανήκει και αξίζει να παίζει».

Για το αν χρωστάνε κάτι στον Ολυμπιακό: «Πάντα τα παιχνίδια μαζί του θα είναι ντέρμπι. Όσο για το αν χρωστάμε κάτι, δεν θα το πω, γιατί δεν μ” αρέσει να λέω μόνο λόγια. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δείχνουμε στο γήπεδο, όπως το δείξαμε στους δύο αγώνες μας, όπου δεν ήμασταν χειρότεροι και όπως θα το κάνουμε πάντα στο μέλλον. Δεν νομίζω ότι φάνηκε κάποια ιδιαίτερη διαφορά ούτε σε αγωνιστικό επίπεδο. Έχουμε δρόμο μπροστά μας μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, όμως πιστεύω ότι με σοβαρότητα και σκληρή δουλειά θα πάνε όλα καλά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα