Ανάλυση για τα… αμερικανάκια

Δηλαδή, κύριοι, έπρεπε να φτάσει σε αυτό σημείο ο Λιονέλ Μέσι για να σας αποδείξει ότι είναι εκτός πραγματικότητας; Τόσα χρόνια τι κάνει, γιατί κοιμάστε; Έστω και… καθυστερημένα, το αθλητικό δίκτυο των ΗΠΑ, ESPN, αποφάσισε να διαφημίσει πέραν από τενίστα, ποδηλάτη, κολυμβητή, άλτη, καλαθοσφαιριστή, αθλητή του χόκεϊ επιτέλους και έναν… ποδοσφαιριστή!

Αφορμή το γκολ του Μέσι στον τελικό Κυπέλλου Ισπανίας με την Μπιλμπάο. Το πρώτο το γκολ, το εξωπραγματικό. Μπορεί να είμαστε υπερβολικοί, αλλά να ξέρετε ότι το ESPN κατατάσσει το ποδόσφαιρο πολύ χαμηλά στην ιεραρχία του, πολύ απλά επειδή δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους Αμερικάνους. Ωστόσο, το συγκεκριμένο γκολ ανάγκασε την παραγωγή μίας εκπομπής να ετοιμάσει μία σπέσιαλ ανάλυση και να εξηγήσει στον κόσμο, γιατί αυτό που έκανε ο Μέσι ήταν αδιανόητο.

Η έρευνα επισημαίνει την ταχύτητα που αναπτύσσει ο Μέσι, το φρενάρισμα, τα αγγίγματα της μπάλας στην ντρίμπλα του, την απελευθέρωσή του μέσα στην περιοχή και το τέλειο σουτ, στο οποίο η έρευνα έδειξε πως ένα χιλιοστό πιο μακριά να χτυπούσε το παπούτσι του Μέσι την μπάλα, αυτή θα πήγαινε ή στο δοκάρι ή στο γάντι του τερματοφύλακα!

Έχει ενδιαφέρον να δείτε την ανάλυση:

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα