Ανέβασαν επίπεδο στο ποδόσφαιρο

Φανταστικό παιχνίδι ποδοσφαίρου είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη που μαγνητίζονται από τη στρογγυλή θεά και δικαίως, διότι επιστημονικά να το δει κανείς, μία σφαίρα που κυκλοφορεί μέσα σε ένα ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο με 22 δυνάμεις να προσπαθούν να ελέγξουν την πορεία της, είναι μία κατάσταση που σε καθηλώνει.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος, άλλωστε, εξιτάρεται από πέντε αισθήσεις όλες κι όλες και μία από αυτές, η όραση, δεν μπορεί να μη διεγείρεται από αυτό το μοναδικό σπορ, ιδίως όταν ο… εκτός έδρας προπονητής δεν παρασύρεται από τη σκοπιμότητα. Το ανεπανάληπτο Μάντσεστερ Σίτι – Μονακό 5-3 το βράδυ της Τρίτης δεν πρόκειται να επαναληφθεί, όχι επειδή κάθε ποδοσφαιρικός αγώνας είναι διαφορετικός, ούτε επειδή μπήκαν οκτώ γκολ με ανατροπές στις ανατροπές, αλλά επειδή συμπεριφορά σαν αυτή του Ζαρντίμ δύσκολα θα ξανασυναντήσουμε σε αυτό το επίπεδο.

Γνωρίζαμε πως η Μονακό είναι απρόβλεπτα επιθετική και ότι η Σίτι του Γουαρδιόλα θα παίξει όσο πιο γρήγορα μπορεί για να δημιουργήσει καταστάσεις, αλλά μετά την γκολάρα του Φαλκάο και το 2-3, πολλοί πίστεψαν πως οι Μονεγάσκοι θα εφαρμόσουν μία κάποια σκοπιμότητα για να κρατήσουν το υπέροχο γι’ αυτούς σκορ. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, όμως, δεν θέλησε να αλλάξει τη φιλοσοφία της ομάδας του στο βωμό της σκοπιμότητας και επέτρεψε στους γηπεδούχους να σκοράρουν τρεις φορές και με το 5-3 να γίνουν το φαβορί της σειράς.

Ανυπομονησία για τη ρεβάνς…

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα