Ανένδοτος ο Πογιέτ!

Κάποιοι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι. Ο Γκουστάβο Πογιέτ είναι ανένδοτος και δεν ενδιαφέρεται για το τι λένε οι άλλοι. Θεωρεί τον Άνταμ Τζανετόπουλο τέταρτο (και ανάλογα με τους… κανονισμούς του Κυπέλλο, πέμπτο) στην ιεραρχία στόπερ της ΑΕΚ. Πάει και τελείωσε. Και το ότι αφήνει εκτός αποστολής για το ματς με τον Λεβαδειακό, παρά το ότι έμεινε εκτός και ο Άρθο, κάτι λέει…

Συγκεκριμένα, ο Ουρουγουανός προπονητής για τη ρεβάνς της Τετάρτης με τους Ρουμελιώτες δεν πήρε τον Σέζαρ Άρθο, λόγω του ότι είναι «φευγάτος» (το ρεπορτάζ λέει ότι παίρνει μετεγγραφή σε ομάδα της Τουρκίας) και αντί να συμπεριλάβει τον Τζανετόπουλο, προτίμησε τον Σβάρνα, προκειμένου να έχει δύο παίκτες πριν το 1996.

Η κρισιμότητα του αγώνα (η ΑΕΚ θέτει ως προτεραιότητα το Κύπελλο και το 0-1 του πρώτου αγώνα δεν εξασφαλίζει την πρόκριση) δεν ήταν αρκετή για να πείσει τον Πογιέτ να τον συμπεριλάβει στην αποστολή για έναν απλό λόγο. Θεωρεί πως δεν έχει ακόμη ολοκληρωμένα χαρακτηριστικά για να παίζει στην ΑΕΚ!

Την ίδια ώρα, η διοίκηση προσανατολίζεται στο να προσφέρει νέο συμβόλαιο στο παίκτη και μάλιστα με ετήσιες απολαβές κοντά στις 200.000 ευρώ. Στην πραγματικότητα, δεν ταιριάζουν οι δύο πρακτικές, αυτές της διοίκησης και αυτή του προπονητή, ωστόσο αν τις μελετήσει κανείς σε βάθος, θα καταλάβει πως κάπου συμπίπτουν. Που; Στο μέλλον.

Ο Πογιέτ ποτέ δεν είπε πως ο Τζανετόπουλος είναι κακός παίκτης, αλλά ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά για να εξελιχθεί. Για τον Πογιέτ δουλειά σημαίνει καθημερινές προπονήσεις και ιδιαίτερα μαθήματα. Για τον Δέλλα ήταν να παίρνει συμμετοχές για να αποκομίζει εμπειρίες μέσω των αγώνων. Ο καθένας έχει τη φιλοσοφία του. Εκείνη του Δέλλα ήταν φανταστική για την ΑΕΚ της Football League, αλλά λανθασμένη για την ΑΕΚ της Super League, όπου ο Τζανετόπουλος εκτέθηκε στη Βέροια από τον Νέτο και φάνηκε λίγος για το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη.

Το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον παίκτη είναι τεράστιο, αλλά κουμάντο αυτή τη στιγμή κάνει ο Πογιέτ. Αν θέλει η διοίκηση να τον κρατήσει, καλώς. Αν θέλει να τον πουλήσει, πάλι καλώς. Ο Γκουστάβο αναγνωρίζει τους ρόλους στην ομάδα και μέσα στα αποδυτήρια είναι το αφεντικό. Άπαντες στα Σπάτα εκτιμούν τη δουλειά του. Αν έρθουν και τα αποτελέσματα η πρόταση ανανέωσης είναι δεδομένη, παρά τις υψηλές απαιτήσεις του. Η δε συμπεριφορά του Πογιέτ, που μαθαίνει ελληνικά και που πήγε στη γιορτή των παλαιμάχων, ζητώντας μεταφραστή δίπλα του για να του λέει τα πάντα και να του παρουσιάζει τον κάθε παλαίμαχο ξεχωριστά, έχει εντυπωσιάσει τους πάντες στην ΠΑΕ!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα