Ανέστης Βλάχος: Η κατάθλιψη, το βαρύ φορτίο που κουβαλάει και η Μαρία Κορινθίου (Αποκλειστική συνέντευξη)

 

Τον λένε Ανέστη Βλάχο και είναι εγγονός του «μεγάλου» ηθοποιού Ανέστη Βλάχου. Έχοντας κληρονομήσει πολλά από τα στοιχεία της εξωτερικής εμφάνισης αλλά και του χαρακτήρα του παππού του, ο Ανέστης Βλάχος junior θέλει να αφήσει το δικό του στίγμα στην κοινωνία.

 

Συνέντευξη στη Σπυριδούλα ΚάμπουΖαράγκα

 

Με το μικρόβιο του σκηνοθέτη αλλά και αυτό του τραγουδιστή-στιχουργού να κυλάει στις φλέβες του, η αγάπη του για τα κοινά αποδείχτηκε πολύ πιο ισχυρή, με στόχο του να εκλεγεί δήμαρχος Παιανίας. Νέος, ωραίος και πολλά υποσχόμενος, ο Ανέστης Βλάχος junior ξεδιπλώνει στην «Α» την ιδιαίτερη σχέση που έχει με τον παππού του, αποκαλύπτει την περιπέτεια που πέρασε ο ίδιος με την υγεία του, και ξεσπάει για το δημοσίευμα με τον τίτλο «Ζητιάνευα για να ζήσω».

 

Τι πρέπει να γνωρίζει κάποιος για τον χαρακτήρα του Ανέστη Βλάχου;

«Είμαι πολύ κοινωνικός, αυθεντικά καλοπροαίρετος και ευγενικός, με όρεξη για εθελοντική προσφορά. Επίσης έχω γνωρίσει την αξία της αυτοβελτίωσης και κάνω κάθε μέρα και ένα μικρό βήμα για να περιορίσω τα ελαττώματά μου, τα οποία είναι η άσκηση σκληρής κριτικής ενδεχομένως κάποιες φορές και η παρορμητικότητα μου που πολλές φορές με έχουν οδηγήσει σε επιπόλαιες και λανθασμένες αποφάσεις».

 

Τι είναι αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με κοινά του δήμου Παιανίας;

«Αντιμετωπίζω την ενασχόληση με τα κοινά ως λειτούργημα και προσφορά προς τον συνάνθρωπο και όχι ως τρόπο επιβίωσης και πλουτισμού. Θα ήθελα κάποια στιγμή να με εμπιστεύονταν οι συμπολίτες μου για δήμαρχο, για να μπορέσω να υλοποιήσω, μαζί τους, όλα όσα οραματιστήκαμε μαζί και έχουμε συζητήσει κατά καιρούς και να εδραιώσουμε επιτέλους τον ιστορικό μας δήμο Παιανίας στη θέση που του αρμόζει, όχι μόνο σε επίπεδο υποδομών. Χρωστάμε στις επόμενες γενιές, την κοινωνική εξέλιξη που δεν έτυχε η δική μας».

 

Τραγουδιστής, στιχουργός, σκηνοθέτης: τι σε εκφράζει περισσότερο;

«Το μόνο σίγουρο είναι πως και τα 3 έχουν να κάνουν με δημιουργία. Γ’ αυτό και με εκφράζουν και ταυτίζομαι εξίσου με όλα. Ποτέ δεν κάνω κάτι χωρίς να δίνω το 100%, και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν το αγαπάς πραγματικά».

 

Είσαι παντρεμένος, ερωτευμένος, ελεύθερος;

«Είμαι ελεύθερος και μόνιμα ερωτευμένος με τη γυναίκα! Τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση, σεβασμό και αγάπη για το ωραίο φύλο και φροντίζω να τους το δείχνω».

 

Έχεις βιώσει κάποιο θαύμα στη ζωή σου; Σου έχει συμβεί κάτι ώστε να αναθεωρήσεις τα πάντα και να ζεις το τώρα;

«Υπήρξε ένα γεγονός που με έκανε να αναθεωρήσω και τον τρόπο που αντιμετωπίζω τη ζωή και τον τρόπο που σκέφτομαι γενικότερα. Κινδύνευσα να βιώσω την απώλεια ενός πολύ κοντινού μου συγγενικού προσώπου, στο οποίο χρωστάω την εξέλιξη και την ύπαρξή μου συνολικά. Ύστερα από μια έντονη κατάθλιψη, η οποία συνοδεύτηκε από έντονη αρρωστοφοβία και κρίσεις πανικού, κατάφερα να ξεπεράσω τον ύφαλο αυτό και να ορθοποδήσω ξανά. Το να παραμείνω δημιουργικός συντέλεσε σε αυτό».

 

Ποια Ελληνίδα ηθοποιός σε εξιτάρει να τη σκηνοθετήσεις;

«Χωρίς δεύτερη σκέψη, η Μαρία Κορινθίου. Για μένα η ωραιότερη γυναίκα της Ελλάδας, ακομπλεξάριστη, σαγηνευτική, με βλέμμα και εκφράσεις που καθηλώνουν και μια πληθωρικότητα που αφοπλίζει!»

 

Αν σκηνοθετούσες την ταινία της ζωής του παππού σου… ποιος ηθοποιός πιστεύεις ότι θα μπορούσε να τον ενσαρκώσει στο γυαλί;

«Δεν θα ήθελα να μπω σε αυτή τη διαδικασία, τον θεωρώ καθόλα μοναδικό ηθοποιό, που γύρω από την εμβληματική φυσιογνωμία του έχτιζαν καταπληκτικοί σκηνοθέτες μοναδικούς ρόλους. Δεν μπορώ να σκεφτώ ηθοποιό που θα μπορούσε να ενσαρκώσει τη ζωή του, προτιμώ να τον κρατώ στη σκέψη μου, έως την τελευταία έξοδο αλλά και μετά από αυτήν, πρωταγωνιστή».

 

Είναι βαρύ φορτίο να φέρεις το όνομα του «μεγάλου» Ανέστη Βλάχου;

«Είναι σαφέστατα βαρύ. Η πορεία του μέχρι σήμερα, μια πορεία που διακρίνεται από αξίες, από ήθος, από τιμιότητα, δημιουργεί τεράστια ευθύνη στο να διατηρηθεί το όνομα αυτό όπως παραδόθηκε».

 

Τι άλλο έχεις κληρονομήσει από τον παππού σου εκτός από την καταπληκτική ομοιότητα και το ονοματεπώνυμό του;

«Τον χαρακτήρα του. Δίνομαι απόλυτα, μοιράζομαι τα πάντα, γίνομαι θυσία για τους ανθρώπους που αγαπώ και προσπαθώ όσο μπορώ να είμαι αλληλέγγυος προς τον συνάνθρωπό μου».

 

Διάβασα το ξέσπασμά σου για το δημοσίευμα για τον παππού σου, που ζητιάνευε.

«Ο παππούς μου έδωσε πρόσφατα μία συνέντευξη σε… κιτρινωπό έντυπο, αλλά ο δημοσιογράφος “έφτιαξε” τον τίτλο για να βγάλει είδηση. Tο χειρότερο δεν είναι αυτό. Είναι πως ακόμα και μετά το ξέσπασμα το δικό μου, αντί να απολογηθεί και να ζητήσει συγγνώμη, απάντησε με ένα απίστευτο ψέμα, πως δήθεν ο παππούς μου τον πήρε λέει τηλέφωνο και με λυγμούς τού είπε: “Αδερφέ, μόνο εσύ μπόρεσες να βγάλεις την πίκρα που ’χω μέσα μου”. Σας διαβεβαιώ πως ο παππούς μου, μέχρι και σήμερα, όχι μόνο το τηλέφωνο του συγκεκριμένου δημοσιογράφου δεν έχει, αλλά ούτε το όνομά του δεν θυμάται. Με ρωτούσε πώς τον λένε».

Υπήρξε κάποιος άλλος σπουδαίος ηθοποιός που είχες στιγμές μαζί του ως παιδί;

«Ο Νίκος ο Ξανθόπουλος ως νονός του πατέρα μου και κουμπάρος του παππού μου, μάλιστα η μοίρα μάς έφερε να είμαστε και γείτονες στην Παιανία».

 

Είσαι παραπάνω τελειομανής στα επαγγελματικά σου βήματα φέροντας μία μεγαλύτερη ευθύνη λόγω ονόματος;

«Είμαι τελειομανής εκ φύσεως! Δεν έχει να κάνει με το όνομα, ίσως εγώ είμαι σε υπερβολικό βαθμό κάτι που δεν θα μπορούσα να πω πως ισχύει ιδιαίτερα για τον παππού μου».

 

Ποιοι είναι οι καλλιτεχνικοί σου στόχοι;

«Δραστηριοποιούμαι στον χώρο των τηλεοπτικών παραγωγών, ενώ γράφω και στίχους για κάποιους πολύ μεγάλους καλλιτέχνες με τους οποίους έχουμε μια άριστη συνεργασία και ευελπιστώ τα τραγούδια αυτά να γίνουν μεγάλες επιτυχίες και να τα αγκαλιάσει ζεστά ο κόσμος».

 Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα “Η ΑΠΟΨΗ” του Σαββατοκύριακου

14718634_1105014442939104_5136072412838849265_n

13227050_986924094748140_5183671679491810373_n

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα