“Ανήθικη πολιτικά η πρόταση για αλλαγή του εκλογικού νόμου”

Πολιτικά ανήθικη χαρακτήρισε την πρόταση της κυβέρνησης για αλλαγή του εκλογικού νόμου, με την καθιέρωση του συστήματος της απλής αναλογικής ο Κώστας Γκιουλέκας.

Είναι μια πρόταση η οποία δεν έπρεπε να έρθει. Είναι μια ανήθικη πολιτικά πρόταση, η οποία έρχεται σε μια περίοδο που ο κόσμος έχει πάρα πολλά προβλήματα», ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής της ΝΔ.

“Δεν υπάρχουν 200 βουλευτές”

Ο κ. Γκιουλέκας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι κυβερνάει εδώ και 18 μήνες με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, είπε ότι επέλεξε σκόπιμα αυτή τη χρονική περίοδο, κατά την οποία όλες οι δημοσκοπήσεις τον εμφανίζουν ως δεύτερο κόμμα να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν πρόκειται να βρεθούν 200 βουλευτές για να τον ψηφίσουν στη Βουλή.

«Διακόσιοι βουλευτές δεν υπάρχουν, δεν θα τους βρει ο ΣΥΡΙΖΑ και έτσι δεν θα ισχύσει η απλή αναλογική από τις επόμενες εκλογές», εκτίμησε ο κ. Γκιουλέκας, ενώ αναφερόμενος γενικότερα στην απλή αναλογική, υποστήριξε ότι είναι ένα εκλογικό σύστημα με το οποίο μπορεί να βρεθεί στην αντιπολίτευση το πρώτο κόμμα και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «να κυβερνάται η χώρα από εκείνους που οι ψηφοφόροι επέλεξαν να είναι δεύτερο, τρίτο, ακόμα και πέμπτο κόμμα».

Στο μεταξύ, στο ερώτημα αν πράγματι ο τέως πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μειμαράκης, διαφωνεί με τις πολιτικές επιλογές του νυν προέδρου, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέφερε ότι ο κ. Μεϊμαράκης είναι πραγματικά ένα κεφάλαιο για τη ΝΔ και ότι δεν υπήρξε η παραμικρή κίνηση που θα μπορούσε κανείς να την εκλάβει ως απειλή για την ενότητα της παράταξης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα