Ανήλικος Τούρκος ετοίμαζε βομβιστική επίθεση στην Αυστρία

Ένας 14χρονος Τούρκος, που ζούσε τουλάχιστον 8 χρόνια στην Αυστρία, τέθηκε υπό κράτηση σήμερα αφού ομολόγησε στην αστυνομία τα σχέδιά του να πραγματοποιήσει μία βομβιστική επίθεση σε ένα δημόσιο χώρο και τη βούλησή του να ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών στη Συρία, σύμφωνα με τις αυστριακές αρχές.

Οι αρχές έκαναν έρευνες για το αγόρι αυτό – το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα –, από τις αρχές Οκτωβρίου και το συνέλαβαν χθες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο ίδιος περιέγραψε στους ανακριτές ότι είχε «διδαχθεί μόνος του από το Διαδίκτυο τον τρόπο για να κατασκευάζει μη συμβατικούς εκρηκτικούς μηχανισμούς» ανέφερε σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε η αστυνομία της μικρής πόλης Ζανκτ Πέλτεν στην ανατολική Αυστρία.

Ο 14χρονος «πραγματοποίησε συγκεκριμένες έρευνες προκειμένου να μπορέσει να αγοράσει τα υλικά» και να κατασκευάσει μία βόμβα «και σχεδίαζε να πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό σε δημόσιους χώρους, όπως το σιδηροδρομικό σταθμό Βέστμπανχοφ στη Βιέννη», που είναι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός της πρωτεύουσας της Αυστρίας.

Ο νεαρός Τούρκος ήθελε επίσης να μεταβεί στη Συρία για να πολεμήσει στις τάξεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, προσέθεσε η αστυνομία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα