Αναίρεση του βουλεύματος για τις διώξεις στο ΤΑΙΠΕΔ

Αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ και 6 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου την περίοδο 2013-2014, άσκησε ο αντεισαγγελέας του  Αρείου Πάγου  Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός άσκησε αναίρεση, καθώς διαπίστωσε ότι  πάσχει από «έλλειψη  πλήρους και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας»  αλλά και λόγω «εσφαλμένης εφαρμογής ποινικής διάταξης».

Ανάμεσα στα πρόσωπα που παραπέμπονταν σε δίκη είναι τρείς Ευρωπαίοι τεχνοκράτες οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων (με συμβουλευτικό αντικείμενο εργασίας) και αυτό αποτέλεσε και ένα από τα μεγάλα αγκάθια μεταξύ Κυβέρνησης και θεσμών, στο πρόσφατο Eurogroup.

Η δημοσιοποίηση του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη τα παραπάνω άτομα προκάλεσε ένταση, καθώς –όπως επισημάνθηκε- ήδη είχε ψηφιστεί διάταξη με την οποία υπήρχε ακαταδίωκτο για τα μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, όπως είχε γίνει παλιότερα και για τα μέλη του Διοικητού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα