Αναβίωση του Turkish Stream επιδιώκουν Πούτιν – Ερντογάν

 

 

Η αναβίωση του πρότζεκτ του Turkish Stream θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων του Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα την Τρίτη.

Όπως δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος τη Δευτέρα στο πρακτορείο TASS, η χώρα του είναι έτοιμη να κάνει άμεσα τα απαραίτητα βήματα για την ολοκλήρωση του πρότζεκτ του Turkish Stream.

«Δεν υπάρχουν εμπόδια στο εγχείρημα» σημείωσε ο Ερντογάν, υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος πάροχος φυσικού αερίου προς την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται πως ο Turkish Stream είχε παγώσει μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την τουρκική αεροπορία τον περασμένο Νοέμβριο. Το πρότζεκτ, παρότι βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, μπορεί να προχωρήσει πολύ γρήγορα εάν δοθεί το πράσινο φως και από τις δύο πλευρές, ανέφερε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Arkady Dvorkovich.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Moscow Times, οι όροι και οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα αναβιώσει ο αγωγός θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχουν την Τρίτη ο Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλάντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα