Αναβαθμισμένη συνεργασία με την ΟΚΕ θέλει η κυβέρνηση

Με αντιπροσωπεία της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη (10/11) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΟΚΕ, Γιώργο Βερνίκο, και στα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας, ο αντιπρόεδρος εξέφρασε καταρχάς την αμέριστη στήριξή του στο έργο της Επιτροπής, υπογραμμίζοντας τη σημασία του κοινωνικού διαλόγου, ιδιαίτερα μάλιστα όταν έχει προηγηθεί πολυετής περίοδος βαθιάς ύφεσης με οδυνηρές επιπτώσεις για την οικονομία και την κοινωνία.

Παράλληλα με τις τρέχουσες σχέσεις με την ΟΚΕ, ο κ. Δραγασάκης, αφού ανέλυσε τη συστηματική προσπάθεια που γίνεται για την ανάκαμψη της οικονομίας, τη στήριξη της απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, έθεσε τρία πεδία αναβαθμισμένης συνεργασίας:

• Ανάδειξη μιας νέας γενιάς μεταρρυθμίσεων με έμφαση στην κοινωνική καινοτομία και τη μείωση των ανισοτήτων.

• Διαμόρφωση ενός νέου υποδείγματος βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης.

• Χάραξη κλαδικών και τομεακών πολιτικών που ενδυναμώνουν τη διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δρομολόγηση εξειδικευμένης τεχνικής συνεργασίας ανάμεσα στην ΟΚΕ και τις επιστημονικές ομάδες του ΚΥΣΟΙΠ και του ΚΥΣΚΟΙΠ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα