Αναβλήθηκε για τις 15 Δεκεμβρίου η δίκη για τα “μαύρα” ταμεία της Siemens

Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει η δίκη για τα μαύρα ταμεία  της Siemens στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, και πήρε αναβολή για τις 15 Δεκεμβρίου. Πέρα των γνωστών προβλημάτων που έχουν καταγραφεί και αφορούν στη χωρητικότητα της αίθουσας, την παράτυπη κλήση των κατηγορουμένων αλλά και τα αμετάφραστα έγγραφα της δικογραφίας, απόντες από την αίθουσα ήταν και οι απαραίτητοι Γάλλοι και Γερμανοί διερμηνείς.

Από τους συνολικά 64 κατηγορούμενους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εμφανίστηκαν 30. Ανάμεσα τους ο άλλοτε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Θόδωρος Τσουκάτος, τα πρώην στελέχη της Siemens Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ  Γιώργος Σκαρπέλης, Αθανάσιος Γρεβενίτης, Νικόλαος Μανασής. Οι ιδιώτες, χρηματιστές και επιχειρηματίες Γεώργιος Καλδής, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλειος Τυρογαλάς, Αλέξανδρος Λέτσας.

Στο εδώλιο κάθισε το τραπεζικό στέλεχος Ζαν Κλοντ Όσβαλντ ο οποίος είναι κρατούμενος για υπόθεση των εξοπλιστικών, ενώ απών είναι ο άλλοτε υφιστάμενος του Φάνης Λυγινός.

Παρούσα, επίσης, ήταν η Μαρία Καραβέλα σύζυγος του καταζητούμενου πρώην στελέχους της Siemens, Χρήστου Καραβέλα ο οποίος δεν εκπροσωπείται καν στο δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα