Αναβολή στη συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Νέα παράταση πήρε η απόφαση για το τι θα ισχύσει τελικά σε ό,τι αφορά την ηλεκτρονική ψήφο εξ’ αποστάσεως στην ψηφοφορία για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Κια υτό διότι οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων και οδήγησαν σε αναβολή την προγραμματισμένη συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου.
Το θέμα συμφωνήθηκε πολιτικά πριν από μία εβδομάδα, αλλά φαίνεται πως υπήρξε καθυστέρηση στην ενημέρωση της Vodafone, η οποία έχει δείξει ενδιαφέρον να αναλάβει τη σχετική διαδικασία, γεγονός που οδηγεί σε παράταση της εκκρεμότητας.
Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο από το γεγονός ότι παραμένουν ανοιχτά και άλλα διαδικαστικά θέματα:
Πρώτον, η εξ αποστάσεως ψηφοφορία.
Δεύτερον, η καταστροφή του μητρώου των φίλων.
Τρίτον, ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων.
Ξεκινώντας από το τελευταίο οι εκπρόσωποι των υποψηφίων που δεν έχουν κάποιο αξίωμα και μηχανισμό θεωρούν υπερβολικό τον αριθμό των 1.400 εκλογικών τμημάτων, καθώς θα τους είναι δύσκολο να στείλουν εκλογικούς αντιπροσώπους. Οι περισσότεροι ζητούν να τοποθετηθούν από 800 έως 900 κάλπες.
Για το μητρώο των φίλων το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με τη θέση Αλιβιζάτου ότι θα πρέπει να καταστραφεί δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής του νέου αρχηγού. «Όσοι συμμετάσχουν στην εκλογή είναι ιδρυτικά μέλη του νέου φορέα» επισημαίνουν από τη Χαριλάου Τρικούπη.
Τέλος, για την εξ αποστάσεως ψήφο τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και το Ποτάμι έριξαν τους τόνους, δηλώνοντας εμπιστοσύνη στην επιτροπή Αλιβιζάτου. Μια εμπιστοσύνη στην οποία μπαίνουν ερωτηματικά, εξαιτίας της συσσώρευσης διαδικαστικών εκκρεμοτήτων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα