Αναγκαστική ανανέωση στο ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που αναδείχθηκε κατά τον α΄ γύρο των εκλογών, είναι ηλικιακά το νεότερο στην ιστορία τού πρώτου επιστημονικού συλλόγου της χώρας. Ο νεότερος σύμβουλος (μέλος του ΔΣ) είναι 31 ετών και ο μεγαλύτερος 57.

Στο 25μελές νέο ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από 31 ετών έως και 39, είναι 13 σύμβουλοι. Από 40 ετών έως 48 είναι 8 σύμβουλοι και από 53 έως 57 ετών είναι 4 σύμβουλοι.

Οι σημερινοί μονομάχοι του β΄ τελικού εκλογικού γύρου, είναι ο Δημήτρης Βερβεσός, 53 ετών, και Δημήτρης Αναστασόπουλος 37. Εξάλλου, ο νέος Κώδικας Δικηγόρων δεν προβλέπει ποσόστωση, με αποτέλεσμα στο νέο 25μελές ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών να υπάρχει μια μόνο γυναίκα, η Μαρινέττα Γούναρη-Χατζησαράντου.

Στην ηλικιακή αλλαγή συνέβαλε ο νέος Κώδικας Δικηγόρων που έθεσε φραγμούς στις θητείες, για τις οποίες μπορεί να επανεκλέγονται τόσο οι πρόεδροι, όσο και τα μέλη του ΔΣ (σύμβουλοι). Ειδικότερα, για τους πρόεδρους υπάρχει ο περιορισμός ότι για περισσότερες από δύο συνεχόμενες θητείες δεν μπορούν να θέτουν υποψηφιότητα και οι σύμβουλοι για περισσότερες από τρεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα