Αναγνωρίστηκε ο γάμος ομοφυλοφίλων σε ακόμη έξι πολιτείες των ΗΠΑ

Τις 32 έφθασε ο αριθμός των πολιτειών της Αμερικής όπου αναγνωρίζεται ο γάμος  μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών Έρικ Χόλντερ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χόλντερ δήλωσε ότι  η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναγνωρίζει έξι ακόμα πολιτείες στις οποίες οι ενώσεις προσώπων του ιδίου φύλου πληρούν τις απαιτήσεις για ομοσπονδιακά επιδόματα.

Η Αλάσκα, η Αριζόνα, το Αϊντάχο, η Βόρεια Καρολίνα, η Δυτική Βιρτζίνια και το Γουαϊόμινγκ προστέθηκαν στον κατάλογο, μία εβδομάδα αφότου ο κ. Χόλντερ είχε κάνει μια παρόμοια ανακοίνωση που αφορούσε άλλες επτά πολιτείες.

Η κίνηση αυτή έρχεται, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να δεχθεί εφέσεις επί αποφάσεων κατώτερων δικαστηρίων τα οποία είχαν επιτρέψει τον γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.

Εκτός από τις 32 πολιτείες, οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων αναγνωρίζονται στην Περιοχή Κολούμπια.

Η θέση του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις ενώσεις προσώπων του ιδίου φύλου σημαίνει πως τα ζευγάρια πληρούν τα κριτήρια για τα επιδόματα που χορηγεί η διοίκηση Κοινωνικής Ασφάλειας, το υπουργείο Βετεράνων και άλλες ομοσπονδιακές οντότητες.

«Ενεργούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται με τις υπηρεσίες όλης της κυβέρνησης προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα ζευγάρια του ιδίου φύλου στις πολιτείες αυτές θα λάβουν την πιο ευρεία γκάμα επιδομάτων που επιτρέπονται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία», είπε ο κ. Χόλντερ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα