Αναγνώριση για τον Φερνάντο Μπελούτσι!

Η Νιούελς Ολντ Μπόις μπορεί να πει κανείς ότι είναι ο Πανιώνιος της Αργεντινής. Είναι η ομάδα που παράγει τους περισσότερους μεγάλους παίκτες, οι οποίοι φτάνουν κάποια στιγμή στις μεγάλες ομάδες της χώρας (και στη συνέχεια στην Ευρώπη).

Ένας ποδοσφαιριστής που έκανε αυτή τη διαδρομή είναι ο Φερνάντο Μπελούτσι. Αφού μαζί με τον Νάτσο Σκόκο και τον Αριέλ Ορτέγα έκαναν όργια το 2004 και οδήγησαν την ομάδα τους στο πρωτάθλημα Απερτούρα, ο Μπελούτσι πήγε στη Ρίβερ Πλέιτ και μετά στον Ολυμπιακό, προκαλώντας, τότε, φρενίτιδα ενθουσιασμού στον κόσμο των «ερυθρολεύκων». Ο Μπελούτσι έμεινε δύο χρόνια στον Ολυμπιακό και στη συνέχεια κατέληξε στην Πόρτο, με την καριέρα του να μην απογειώνεται όπως θα περίμεναν πολλοί.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, σήμερα με τον 32χρονο πια Μπελούτσι; Οι περισσότεροι ίσως θεωρούν πως όταν ένας Αργεντινός έχει επιστρέψει μετά από κάποια ηλικία στην πατρίδα του, συνήθως κλείνει την καριέρα του σε χαλαρούς ρυθμούς. Ε, λοιπόν, αυτό δεν ισχύει με τον πρώην άσο του Ολυμπιακού, ο οποίος κλήθηκε δίκαια στην Εθνική του ομάδα – για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια – και που δεν αποκλείεται να αγωνιστεί στα παιχνίδια με τη Βραζιλία και την Κολομβία για τα προκριματικά του Μουντιάλ!

Τι έχει καταφέρει μέχρι στιγμής ο Μπελούτσι; Σε δέκα ματς για το πρωτάθλημα Αργεντινής και το Κόπα Σουνταμερικάνα (το αντίστοιχο Europa League) να είναι ο ηγέτης της Σαν Λορέντζο με τρία γκολ και τέσσερις ασίστ! Και στις δύο διοργανώσεις η ομάδα του κάνει πρωταθλητισμό και η παρουσία του ήταν αρκετή για να τσιγκλίσει τον ομοσπονδιακό προπονητή της Αργεντινής, Έντγκαρντ Μπάουσα! Για να δούμε αν θα φορέσει και πάλι τη στολή της Εθνικής του ομάδας ο Φερνάντο Μπελούτσι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα